det är över

Recept: Hemmagjord glass!

Hello!

Tänkte bjuda på ett smått magiskt recept nu till helgen. Som vanligt så lägger jag ut sådär 90% desserter och fortsätter så! Vardagslyx eller bjud dessert till helgen den här funkar alltid med det finns ett litet krux. Man måste ha en glassmaskin. Har du det inte? Köp en och börja frossa som oss andra välmående personer.

Jag har en phillips som fungerar strålande!

 Grundreceptet är en riktigt bra grund och följder du det så kan du bara smaka av med nästan vad som helst. Våga prova saker du annars ställer dig lite frågande till.

Det ska vara lite kul och spännande att laga mat!

Grundrecept hemmagjord glass
3 äggulor
100 gram socker
10 gram vaniljsocker
2,5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
 Vispa äggulor, socker och vaniljsocker "pösigt". Rör ner mjölken och blanda om ordentligt. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner tillsammans med äggblandningen. Kör i glassmaskinen ca 40 minuter.

Nu till min favorit smak!

Finhacka Geisha och kör i en hel dl cointreau. Tänk på att det kan göra att glassen blir något lösare än vanligt så låt den gärna ligga i frysen någon timma eller se till att servera på direkten. För das kinder så föreslår jag helt enkelt att man bara byter ut den lite vuxna drycken mot något som passar bättre för barn ex. Apelsin juice.

 
Lycka till!
Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.