Recept: Saffranspannacotta med Hallonkompott
I helgen så passade jag på att bjuda min familj på ett recept som jag ville prova på inför julen. I Sverige använder vi på tok för lite saffran. Det finns så mycket mer i den kryddan än bara lussekatter. Gott blev de och framför allt väldigt snyggt. Jag fuskade dessutom och använde mej av Gelésocker Multi. Super enkelt.
5dl Grädde
1,5dl Gelésocker Multi
0,5g Saffran
4dl Hallon
2-3 Kryddnejlikor
Först blandar man Grädde, 1dl Socker och Saffran i en kastrull och låter det kocka upp och kocka i 30 sek så allt socker har smält. Placera sedan direkt i portions koppar
Ställ i kylen i ca en timme. När det är klart är det dags att göra i ordning hallonen. Hetta upp hallonen i en kastrull och låt bären sjuda i någon min så all saft går ur bären. Sila sedan av bären och släng överblivna kärnor. Ta saften av bären tillbaka i kastrullen och tillsätt 0,5dl gelésocker. Koka upp och fylla på ett jämt lager i portions kopparna. Låt stå i kylen ett par timmar.
Senaste kommentarerna