det är över

Miljöpartiet.

Känns jobbigt att bo i norrland när de funderar på att höja bensinskatten så priset stiger med minst 49 öre. Mest troligt mer. Jag ska försöka vara öppen i frågan. Varför är ni inte bättre på att förmedla vad pengarna ska gå till? Känns jobbigt att ta sig till jobbet. Måste alla bo inom cykelavstånd till jobbet? Den kan bara inte vara positivt.

Det är inte alltid skönt med grönt.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Wotan

    Om du har två mil enkel väg till jobbet blir dina extra utlägg med den nya bensinskatten 30 kronor i månaden. Kanske inte direkt aktuellt att flytta närmare för att kunna cykla och slippa den kostnaden.

    Perspektiv, perspektiv.

  2. Pelle Salomonsson

    Svar till Wotan (2010-05-03 12:40)
    Jo för man kör ju bara till jobbet? Sedan så är det sagt att de skulle vara en första höjning. Och jag ställer mig som sagt i inlägget mest frågande till varför inte de kommer mer info om vart pengarna ska gå? Och för övrigt så menar jag såklart även om du inte ville förstå de att det missgynnar folk som har betydligt längre än två mil.

  3. Wotan

    Medelsvensken kör i snitt under 100 mil i månaden. Har man en riktigt bensinslukande bil blir det 49 spänn extra i månaden. Svängningarna i bensinpris pga oljepriset i världen kan betyda betydligt större summor från en månad till en annan.
    Var pengarna ska gå? Öhh.
    Hittills har kritiken från högerhåll varit att (S) lovar guld och gröna skogar utan att berätta var finansieringen ska komma ifrån. Men nu när man berättar om skatterna vet du inte var pengarna ska gå?

  4. Pelle Salomonsson

    Svar till Wotan (2010-05-03 18:25)
    Jag vet inte vad du vill stoppa mig i för fack hela tiden. Jag har helt klart rätten att ställa frågan om vad dom tänker sig att vinna på att höja skatten. Sedan vad disskutionen mellan (s) och alliansen är har ju faktiskt inget som helst att göra med mina åsikter om bensinskatt?
    Det är helt klart ett större nackdel för oss i norrland med våra avstånd om denna skatt höjs.

  5. Wotan

    Shit, jag måste faktiskt be om ursäkt. Jag måste ha hängt för mycket på politikerbloggar här på VK-bloggportalen och fick faktiskt för mig att det här var en moderatblogg. Sorry, självklart ska du få ha invändningar mot bensinskatten. Tänkte det var ett propagandainlägg mot MP och därför gick jag till attack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.