det är över

Det ska se bra ut.

Har sett en del program och läst lite grann ikväll. Jag vet inte vad jag har för poäng med det här inlägget men jag tänker prova mig fram.

Jag upplever att i Sverige har vi så otroligt lätt att skämmas över vad vi gör eller vad vi har för åsikter. Är det inte på jobbet så är det hemma. Alltid så ska man tycka som massan. Och det handlar om allt. Framför allt nu när det är val snart.

Jag märker det inte minst på bloggen. Hur öppensinnat och oaggressivt ett blogginlägg än kan vara så ska det gärna vara någon som är där och pekar med pekpinnen.
 
Och då kommer ju genast frågan att det är klart att folk måste få argumentera. Men jag upplever att dom flesta helt enkelt är värdelösa på det. För det är här det blir fel. I Sverige så blir man dumförklarad och utpekad om man inte håller med mängden. Folk kan bli helt rosenrasande utan någon som helst anledning

Är inte hela grejen med demokrati att alla åsikter skall höras och sedan ska majoriteten få bestämma? Så fungerar det bara inte.

Våga se alla förslag i olika perspektiv innan vi brutalt motsäger oss dom bara för att det alltid ha varit på ett visst sätt. Eller för att ens föräldrar tyckte så. Eller för att det gynnar bara mig på det här sättet. osv osv.
Ja nu har jag helt tappat tråden. Men hur som helst. Den bästa känslan jag vet är när jag får folk att tänka. "Vafan gör han" Eller "Vafan håller han på med" Det kan vara allt från när jag leker clown eller när jag testar folks tänkande med att säga något helt orimligt som får folk att hajja till. Man måste våga vara unik och ha egna åsikter.

Valet i höst är inte att välja mellan höger eller vänster. Vi i Sverige är inte två lag som spelar mot varandra. Det handlar om att göra ett val som passar bäst in i ditt hjärta och ett val som du vågar stå för.

Sedan får folk säga vad dom vill men det är dags för oss att våga vara oss själva. Våga öppna munnen och komma med en åsikt. Om alla vågar stå för vad dom tycker och försöker respektera varandra. Vilja ha ett öppet sinne och försöka bli en bättre person.

Dare to be you helt enkelt.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Pelle Salomonsson

    Svar till allvetaren (2010-05-27 04:50)
    Haha jag kan väl inte ha fel? Här trodde jag att allt jag skrev var någon slags lag. Ärligt talat så tror jag nog att jag var aningen bitter när jag skrev det men helt fel ute är jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.