det är över

Halv åtta hos mig

DE 4 MEDVERKANDE ÄR

Pelle Salomonsson den oförutsägbara kocken med en stor portion humor. Har arbetat i resebranschen, har även familjeanknytning till Schweiz.  När Pelle är i maxiköket slår han på charmen och det är inte många kunder som inte handlar av det han bjuder på. Pelle vet hur man säljer.  Denne man är även en stor förespråkare för Västerbottenost! Blir spännande att se vad Pelle hittar på! Ett av Pelles trumfkort är att han är oslagen i Singstar, tydligen har denne man vunnit flera mästerskap, möjligheten finns att mickarna dammas av inför kvällen.

Vår andra medverkande är Janne Jokipii, det hörs på namnet att denne man kommer från grannlandet Finland. Janne är kollegan med det stora hjärtat som alltid tar hand om de sina, kunderna stannar alltid lite längre vid maxiköket när Janne lagar mat. Denna man har en stor förkärlek till korv och verkar ha ett fint vinlager hemma, ”vin på Jannes balkong” är ett vida känt begrepp.  Janne kan bli svårslagen som värd, det verkar vara ett mycket starkt kort han sitter på!

Den första kvinnan och vår tredje medverkande är den klyftiga Karin Stennek. Hon har arbetat som kock på engelska pubbar och är en stolt ägare av ett antal tomatknivar. Karin är kvinnan med stort K, ordvitsar och skämt är aldrig långt borta.  Hon är effektiviteten själv och med ett stort intresse höjer hon recepten i maxiköket till toppnivån. Skall Karin överraska gruppen med något typiskt engelskt eller har hon något annat spännande i skjortärmen!

Den sista medverkande är den något oordnade kvinnan, Jenny Andersson. Hon har en passion för delikatesser och framförallt ost. Om Jenny hade möjlighet så skulle hon leva på ost. Frankrike är det land som ligger Jenny närmast om hjärtat och det är inte helt otänkbart att kvällen hemma hos henne går i blå-röd-vita färger. När Jenny gästspelar i Maxiköket har hon svårt att följa recepten och tar gärna lite extra av det goda.  Recept är mera ett riktmått än en lista att följa för henne och man vet aldrig hur middagarna blir. Spännande!


Första middagen har redan ägt rum hos Jenny. Middagen gick i fanskt team och hon satte en skyhög standard med hella 3 miljoner heta poäng. Det bjöds på:

Började med en Salade au Chèvre Chad, en varm getostsallad på en krämig och örtig Pedra. Serverades med en dressing på bla. olivoljan Nice från O&CO samt deras vinäger på gröna äpplen.

Efter det följde Rådjursfile med Gratin Dauphinois och en sås med vinbär och karl johansvamp. Till det serverades även vitlöksslungade sockerärtor och små lökar kokta och reducerade i rödvinsvinäger från Banyuls.

Mellan varmrätten serverades en enklare grönsallad med säsongens frukt och lite lite Forme d’Ambert eftersom kvällens tema gick i ostens tecken.  Denna serverad med en krämig dijonsenapsdressing.

Osten som avnjöts efter maten var de som ovan nämndes.

Som dessert bjöd jag på en krämig Citrontarte

Och till kaffet så serverade jag Hallonmacarons och hallontryffel

Detta är inget skämt.. de är krig.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. jenny

    Krig! Ni vart ju tydligen utslagna allesammans, det va ju 3 månader sen jag hade min middag! Ingen verkar ju våga ställa upp längre… så krig.. ja då blåste jag ner er…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.