Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Idag slår…

 

… bloggaren Ilsemarie på bloggen

 

Ett hjärta RÖTT

 

huvet på spiken igen…


"DN berättar i dag att allt fler amerikaner tvingas ta emot nödhjälp i form av matfrån välgörenhetsorganisationer…."

Läs mer…

 (på länken nedan)

Då samlar kd in sovsäckar….

Arrow Head

 

22 kommentarer

  1. Kd

    Den amerikanska ekonomin är underminerad pga detta land (egentligen en sekt) investerar i olagiga krig år efter år.
    Att Kd nu ska skicka sovsäckar kan du väl utveckla eller åminstone hitta någon länk via ”bloggscanning” som slänger ur sig nåt som låter bra.
    För folk vill gärna försöka förstå vad du menar, för vad menar du?

  2. Kd

    Är du en yrkesmegafon åt en massa jiddrande bloggare som slänger ur sig dräpor som man avslutas med lämpligt inklipp och påhopp? Bara för och få knorr på svansen så man kan göra partipolitik av ALLT?? Så billigt!
    Är det något parti i detta land som ifrågasatt SOCIALTJÄNSTLAGEN?? Är det USA baksida vi får om Kd får styra och ställa? Så lågt!
    Kan DU förklara varför Kd ska skicka sovsäckar?
    DU klipper och klistrar ihop dina ”slutsatser” men visa kopplingen mellan USA och Kd.s politik så kanske din trovärdighet höjer sig över en millimeter över vattenytan.

  3. Lögner eller förbannade lögner?

    Kristina Norman; Beslutet att S:a Clara skulle öppna 10 platser för hemlösa kom först. Från kyrkorna kom initivatiet, som sedan vädjade till allmänheten om gåvor.
    Läs exvis; http://www.pingst.se/viewNavMenu.do?menuID=38&oid=6314

    Det var först då Kd:s riksdagsgrupp hörsammade denna vädjan och skänkte sovsäckar. Det är och var inget initiativ från riksdagen eller Kd, utan en rent humanitär gest i sammanhanget.

    Den här bloggare ”Ett hjärta rött”, tycks vara en riktig ”cutandpast”-drottning.

    Det beklämmande hur vissa bloggare utnyttjar ”missförstånd” för skapa partipolitiska ingångar

  4. bloggvärldens fördumning har segrat

    ”Nu, när allt fler människor i Sverige sparkats ut från trygghetssystemen, när allt fler arbetslösa inte längre har någon a-kassa, när allt fler sjuka kastats ut från sjukförsäkringen, när allt fler unga saknar både arbete och bostad – då samlar kristdemokrater in sovsäckar i riksdagen…”

    Problemet med den anonyma Ilsemarie, är att hon plockar ihop en mängd fakta och påståenden som i slutet framställs som de hade ett direkt samband. En manipulerande kollageteknik som skapar affekt men för inget konstruktivt med sig. Syftet är bara att misskreditera Kd och alliansen och väcka onda känslor.

  5. Kristina Norman

    och hur förklarar man att allt fler människor blir hemlösa i dagens Sverige?…
    I mina ögon är det det politik som Alliansen för( där Kd ingår), som leder till dessa försämringar för människor….

    Först ta man bort grundtryggheten för människor och sen delar man ut en sovsäck… Ni får tycka vad ni vill. Jag tycker det är cyniskt.

  6. Kristina Norman

    Låt mig också säga att jag respekterar S:a Clara för deras inititaiv att hjälpa.
    Om det är nån som gör politik av hela den här processen så är det den kd-representant som gick ut i tidningarna med att dom minsann hjälper till… med att dela ut sovsäckar… till de människor som förlorat allt tack vare borgarnas politik.
    Där Kd har varit med och format politiken.

  7. Vem förtalar vem?

    ”Enligt socialstyrelsens kartläggningen som presenteras idag har antalet hemlösa ökat med 15 procent sedan 1999, då den senaste studien gjordes. Under vecka 17 2005 var minst 17 800 personer hemlösa i Sverige, vilket är 2000 till 3000 fler än 1999.” (2006)

    Högkonjuktur och S-majoritet 1999-2006. Väckarklocka?
    Läs sen: http://www.dn.se/sthlm/farre-hemlosa-men-morkertalet-vaxer-1.471684
    Läs sen: http://www.regeringen.se/sb/d/8450/a/79634

    GLOBAL FINANSKRIS ->
    2009 dec, hemlösa strax under 18.000

    Utv. har vänt tack vare alliansen Norman. Det är rent förtal av Kd du sysslar med.

  8. Kristina Norman

    Svar till Vem förtalar vem? (2010-02-04 14:01)
    Dagligen läser vi och hör i tv och radio om de försämringar som alliansens politik lett till. dagligen hör vi tusentals arbetslösa, sjuka och fattiga berätta om hur dom fått det sämre med den politik som förs idag…en politik som bla Kd är delaktiga i.
    Förtal? Njaää…

  9. "strandväggen"

    Ämnet var hemlösas situation och vad S gjort för och förändra utvecklingen (inget) när alliansen gjort åtskilligt (och lyckats frysa utvecklingen trots värsta krisen sen 30-talet). Vad är då felet om KDs riksdagsledamöter skänker sovsäckar till ett natthärbärge som ber om hjälp OCH sovsäckar?
    Verkar mest som om det är FEL personer som skänker.
    Ruggugglan, du pratar bort både ämnet och sakfelen. Den här ”ett hjärta rött” borde minnas bättre och sopa framför egen dörr.
    Att krisen satt djupa spår = alliansen har misslyckats, får ni bena ut lite bättre om er trovärdighet ska höja sig över noll

  10. Anne Charlotte Kram

    Strunta i argumenten Ruggis. Finns ingen anledning att vika sig för nu handlar det om vi ska ta över. Du vet att du har rätt.

  11. Kristina Norman

    Svar till ”strandväggen” (2010-02-04 20:35)
    Artikeln som är länkad i nedan stående kommentar

    http://www.dn.se/sthlm/farre-hemlosa-men-morkertalet-vaxer-1.471684
    säger att statstiken har minskat med 300 pers, men det står också att mörkertalet är stort och ökar.

    ”Men trenden är inte entydig. SOCIALTJÄNSTENS STATISTIK ÄR OSÄKER ”

    ”- Vår upplevelse är att den psykiska ohälsan har ökat, att en större andel lider av psykiska problem, säger Nina Ström.”

    ”- Bostadssituationen är ett stort problem. Hade vi haft ett större utbud av lägenheter hade vi antalet hemlösa varit betydligt lägre,…”

    Allt berorende på vilka ögon man läser med…

  12. Proffstyckare...

    Kristina Norman: Mörkertalet har alltid varit stort men ökat med att EU öppnat sina gränser. De som inte är medborgare eller är skrivna i vistelsekommunen är svåra fall. De utländska nästan omöjliga attt hjälpa.
    Jag har arbetat med hemlösa missbrukare i Stockholm och vet att det blivit bättre efter den nya handlingsplanen. Man har en strategi. Alla de som flyr från fattigdom i Europa är dock ett stort problem. Sluta och skriv ”med vilka ögon” för du sitter och läser bloggar och tidningar i Norrlands inland. Sluta gör partipolitik av allt och vinkla allt. Ingen tjänar på ditt felletande.

  13. åsa

    Dessa okunniga människor som inte minns sitt partis historia. Vilket parti låg bakom den stora psykiatrireformen i mitten av 90-talet? Det var vattendelaren som skickade ut våra mest utsatta människor då så många slutade ute på gatan. Det var socialdemokraterna som lade grunden för detta. Tack arbetarepartiet för att ni slussade ut så många i missbruk och kriminalitet. Den misslyckade reform får vi alla skörda frukterna av idag.

  14. Kristina Norman

    Proffstyckare: Tack för din åsikt. Nu är det ju på sålunda vis att om ingen ”tjänar” på att jag uttrycker vad jag tänker, så kanske du ska föregå med gott exempel och låta tystnaden tala. Så att jag vet hur jag ska göra alltså
    ;op

  15. Proffstyckare..

    Allt är sig likt i Vilhelmina. De som har kunskap och insikt ska hålla tyst. De som inte vet ska kräva andras tystnad då sanningsvittnen hotar kullkasta verkligheten. Därför flyttar människor från Vilhelmina. För att det finns ett åsiktsförtryck som gör om kunskap eller vetenskap till åsikter och tyckande. Man kan tycka vad som helst om och inget spelar något roll och så snurrar det på. Ni tar död på er egen kommun med den här förhållningssättet och du Kristina är en del av detta. Det är verkligen sorgligt att skåda hur du undviker en saklig diskussion.

  16. Kristina Norman

    Svar till Proffstyckare.. (2010-02-05 21:13)
    Proffstyckare skriver ”Sluta och skriv ”med vilka ögon” för du sitter och läser bloggar och tidningar i Norrlands inland. Sluta gör partipolitik av allt och vinkla allt. Ingen tjänar på ditt felletande.”

    ..men ändå är det jag och min attityd som är felaktig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.