Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Sven-Eric Bucht

Av , , Bli först att kommentera 11

Obs! Ändrad tid, vi samlas redan kl. 12.45. Vi passar på att grilla Sven-Erik om landsbygdens möjligheter och vad regeringen kan göra för att ta vara på den utvecklingskraft som finns i Vilhelmina.

4FABF68A-5AEA-480F-A209-9024EAEA5B72

 

ICA-torget Vilhelmina Torsdag 14 juni kl 13.45-14.45
Välkomna att ta en kopp kaffe tillsammans med Sven-Erik Bucht Landsbygdsminister.

Sven-Erik Bucht Landsbygdsminister
”Det ska vara attraktivt att bo och jobba på landsbygden. Jag ser de gröna näringarna, landsbygdsutveckling och regional tillväxt som viktiga delar i att skapa jobb och tillväxt i hela landet.”

En dag med politik

Av , , Bli först att kommentera 6

Som väl kanske flera av er vet så tillbringar jag en hel del tid i fjället numera, då det är där min kärlek bor. Men igår var en sån där dag då mötena staplades på varandra. Så jag begav mig ner på plassn för att tillbringa eftermiddagen med mina partikamrater. Det var -34 grader på morgonen, så det kändes lite småkymigt att bege sig, men det blev mildare frampå dagen så det ordnade sig.Jag laddade med pannkaksfrukost (äppelpannkaka är sååå gott) och kaffe och sen var man fit for fight.

Jag var framme i god tid så jag hann lyssna på gårdagens fullmäktige en liten stund också. Vårat kommunalråd Magnus Johansson har skrivit ner lite tankar om det, som du kan läsa HÄR.

Direkt efter Fullmäktige gick sedan till styrelsemöte med Vilhelmina AK och efter det gick jag till nästa lokal där Vilhelmina S-förening höll årsmöte.

Där fick jag återigen igen det fina förtroendet att sitta som kassör i ett par år, vilket jag härmed tackar ödmjukast för. Efter en givande kväll med bra diskussioner, information och godaste smörgåstårtan (!!!), som Folkets Hus Cafeterian gjort, bar det iväg upp till fjället igen. De färgstarka karaktärerna i George RR Martins böcker ( Game of Thrones) följer mig i ljudboksformat vart jag går så jag hade gott sällskap hela vägen hem.

Somnade ovaggad efter fullspäckad dag, och idag blir det vilodag.

E4BD1580-1F90-4A2E-B704-F34B7EA2D003

 

Kungen i Vilhelmina

Av , , Bli först att kommentera 4

Igår var det en spännande och rolig dag i Vilhelmina.

Vi hade 2st stolpsittare kvar. Ett fantastiskt vackert bröllop i iskyrkan, välbesökt knallemarknad på Storgatan, många möten mellan glada människor, skotertävling utanför Folkets Hus och en massa andra roliga aktiviteter

Kungen anlände på besök med ett ånglok som Storumans ångloksförening tillhandahöll. Detta med anledning av att vi firar att det är 100 år sedan Inlandsbanan kom till Vilhelmina i år.

Vårat kommunalråd Magnus Johansson berättar om detta från sitt perspektiv

HÄR!

Bråda dagar

Av , , Bli först att kommentera 7

Vårt kommunalråd Magnus Johansson rapporterar kontinuerligt om sin vardag.

Hektiska dagar helt säkert, men också mycket mycket intressant.

HÄR kan du läsa om de senaste dagarnas uppdrag.

 

I övrigt har vi startat årets WWW i Vilhelmina.

En spännande och fantastiskt rolig helg väntar alltså.

De traditionella isstolpsittarna är på plats sen igårkväll. (På söndag ser vi vem som är årets tuffaste och vinnare av 20000kr) Bröllop i iskyrkan på lördag, dop i iskyrkan på söndag, knallemarknad+  en massa andra skojiga aktiviteter.

På lördag får vi dessutom besök av kungen, som med anledning av vi firar att det är 100 år sen Inlandsbanan kom till Vilhelmina, förärar oss med ett besök. Han kommer intuffande med ett ånglok från Storumans Ångloksförening  vid 13.30 tiden. Då hoppas vi förstås att alla som har möjlighet, vill och kan ska komma ner till järnvägsstationen och hälsa på honom.

Den här helgen blir alltså ett av årets absoluta höjdpunkter. Jag läser och hör att många hemvändare och andra besökare har checkat in på ”Plassn”, just den här helgen. Själv kommer jag att ha huset fullt.

Så vi förväntar oss ett ordentligt drag. 😉

Socialdemokraterna finns förstås ute på lördagen på marknadsområdet. Vi har godis och lotteri med trevliga vinster. Kom gärna förbi och snacka framtid med oss då.

IMG_6192

 

Glädjande besked idag

Av , , 3 kommentarer 5

En nyckel för att kunna bo, jobba och leva i hela landet är att det finns jobb och företagande. Regeringen har därför gett Tillväxtverket i uppdrag att betala ut nära 70 miljoner kronor per år i tre år till de kommuner som har det särskilt tufft. Syftet är att stärka kommunernas förutsättningar att utveckla företagsklimatet och näringslivet.

 

 

http://vilhelminasossarna.bloggo.nu/Gladjande-besked-for-gles–och-landsbygden-idag-/

Valkonferens i Lycksele

Av , , Bli först att kommentera 6

Idag samlades valda ombud i Lycksele på MB för att utse lagen som ska  oss den kommande mandatperioden.

Valberedningen hade gjort ett grannlaga arbete med att plocka fram kandidater till de olika posterna. Det finns dock alltid utrymme för olika åsikter och ordförandens replik:

– Votering är begärd och skall verkställas, som kan vara ett av vår demokratis vackraste uttryck, användes flera gånger, men slutligen kunde vi enas om ett resultat.

Dom 6 första namnen på vår riksdagslista som det diskuterades en del om är

1. Isak From

2. Helen Pettersson

3. Björn Wiechel

4. Åsa Karlsson

5. Fredrik Stenberg

6. Lilly Bäcklund

Övriga 26 kandidater till riksdagslistan valdes enhälligt.

Enhälligt valdes också kandidaterna till Regionrådet

Peter Olofsson, Umeå,

Regionstyrelsens ordf

Anna-Lena Danielsson, Lycksele

Ordf Hälso-och sjukvårdsnämnden

Erik Bergqvist, Umeå

Ordf i regionala utvecklingsnämnden.

De tre regionfullmäktigelistorna klubbades också igenom enhälligt.

Sammanfattningsvis har vi haft en väldigt trevlig dag, med friska diskussioner. Voteringar och omröstningar som visar skolexempel på hur demokrati ska fungera. Nu sluter vi upp bakom våra valda teamledare och går mot valvinst  i september 2018.

 

Isak From, Helen Pettterson och Björn Wiechel. 1a 2a och 3a på  vår Riksdagslista.

 

Peter Olofsson, Umeå, vår kandidat till Regionstyrelsens ordf.

 

Maria Lindberg, suverän motor i maskineriet kring Socialdemokraterna Västerbotten

 

Vilhelminas delegation

Magnus Johansson, Mikael Österberg, Suzanne Lindberg/Sellin, Kristina Norman och KG Abramsson.

 

 

 

 

 

 

Ang Skolan

Av , , 2 kommentarer 8

Maria Kristoffersson befarar att var 10e elev skulle bli utan skolgång om friskolor förbjuds.

Öhhhh!!! … Nä! Eftersom kommunen har det yttersta ansvaret för att alla barn ska få skolgång, så kommer kommun att bereda plats åt varenda unge. Däremot kan en privat friskola lägga ner, bara så där. Det har hänt ( John Bauer tex ) och kommer att hända igen.

Vår nämndsordförande i Utbildningsnämnden i Vilhelmina kommenterar så här:

-”När Olympus lades ner så fick föräldrarna beskedet så sent att de skulle ha kunnat stå utan plats i förskolan under en månad om vi följt reglerna fullt ut, men med barnen i centrum så löste vi naturligtvis problemet tidigare.”

Läs också vårt kommunalråd Magnus Johanssons kommentar kring detta

HÄR!

Skrämselpropaganda verkar vara den linje som Vilhelminacentern tänker ta I det här valet.