Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Vaknade av en …

… smäll/ duns som hette duga nu på morgonen. Men jag hörde inte vad som åstadkom dunsen. då hör jag maken, som är hemma och sjuk idag också, morra under ifrån täcket:
-Nä , jag orkar inte ta rätt på blomman.
– Va?, säger jag sömndrucket och nästan sovande, på gränsen till medvetslös fortfarande
-Hörde du inte att det var blomman i hörnet som åkte i golvet…
Då gick det upp ett ljus för mig
Jag masar mig sakta upp ur sängen med värkande axlar och nacke och kollar i hörnet där blomman stod… Mycket riktigt! Där står Mose den marodören och ser väldigt oskyldig ut och på golvet i hörnet ligger blomkrukan och sandblandad jord är utspridd över sofforna, kuddarna SUCK!!!!
Jag lämnar skiten och letar mig in i köket för att koka lite kaffe. Jag klarar inte det här utan en kopp kaffe.

Sonen har på morgonen lämnat ett stort mjölkglas vid kanten på diskbänken och vad händer? Jo mina fumlande halvblinda/ bara halvt vakna rörelser nockar glaset över kanten och det går i golvet… en miljon bitar glas på golvet och två nyfikna katter… Ruggis tvärvaknar och får bråttom. Jäkligt bråttom…Lyckas sopa och dammsuga innan någon kisse trampat in skärvor i fötterna…Puh… Inte bra för blodtrycket

Efter en kopp extra stark java sätter jag så igång att röja undan efter kattens äventyr… kaffet gör att situationen känns lite ljusare och jag gläds över att blomkrukan som är i lergods höll… Det är först gången tror jag… Annars brukar marodörkissarna se till att också krukan är demolerad. Men han kanske inte hann i morse….?

Jag sätter igång städningen och nu är blomjorden väck och soffa kuddar och filtar är dammsugade och skakade … ruggis har fått sin andra kopp kaffe och fingrarna är fulla med taggar, små osynliga  plågor som kommer att reta mig i dagar framöver Blomman /som var en taggig kaktus är väck. Den åkte i soporna  i ett ilskanfall. Nu är jag lite ledsen över det för den kaktusen var ett arv från min mormor… Men när den inte fick stå i fred i det där hörnet och det är inte första gången jag har sviter från den är nu  måttet rågat. och kaktusen väck.
Det var min morgon…
Ha en bra dag allihopa

hej på en stund
Grrr
Kom förresten på när jag stod där och dammsugade blomjord att "man kanske skulle möblera om lite" … ;o)))… fortsättning följer…>Rolling Eyes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.