Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Bowlingen …

… gick så där i helgen… Om ni skulle fråga maken så skulle han säga:

-SKiiiT!…  

…men så burdus vill inte jag vara. Visserligen gick det tungt för maken och han klarade sig inte till finalen. Men han vann ett pris på bästa slagning… och kan ni gisa vad det var? Jo en RÅSAFTCENTRIFUG!

Ruggis happy! Very happy! En sån har stått på min önskelista hur länge som helst.  och den klev  ännu högre upp på min lista när jag fick en resept bok av min pigo för ett tag sen där man blandar olika drinkar med hjälp av en sån apparat.

Maken har nog haft en bra helg också även om han inte fick vara med och vinna. "Våran Junior "Jeppe gick vidare till kvalet så på söndagen var maken uppe tidigt och ner på hallen för att heja…  Tyvärr hamnade han precis strax utanför prislistan, men han spelade som ett monster och visade tydligt och klart att han e på väg framåt … uppåt… kul också att hänga på hallen träffa likasinnade och prata om det som är det största intresset – Bowling.

Själv hann jag med att klippa mig på en av staden eminenta klippsalonger…

– Jag vill ha en självstyrd frisyr, annars får du fria händer sa jag till frissan som var en ung och sockersöt tjejmed tjock blond fläta

– Inga problem sa hon …. och det var det inte heller.

Jag promenerade ut från salongen några kilon lättare ( det var mycket hår som föll av) och supernöjd… jag fick, så att säga, tre frisyrer i en . Mitt hår har på senare tid börjat locka sig mer och mer, men frissan plattade håret  för att kunna klippa längderna jämnt.

– Lycka till , sa jag för det trodde jag inte hon skulle lyckas med . Jag själv har aldrig haft tålamod att hålla på till jag har fått håret rakt.. Men hon lyckades!. Mitt hår var rakt… Det har det inte varit sen jag var riktigt liten. Hela lördagen höll det i sig… 

På söndagen efter duschen hade fukten krusat till håret nere i topparna så då hade jag en annan variant på frissan. Och nu när jag har tvättat håret blir det en tredje varant för då kommer alla lockarna fram igen… efter frissan kom väninnan och hämtade upp mig på stan  och åkte vi upp på hallen och tittade på när maken spelade… gick inte bra, så vi tog en paus hos vännerna och åt middag.

Nästa inspel klockan 21.00 bänkade jag mig på en strategisk plats där jag kunde se hur käglorna föll, med min stickning och hann sticka en vante under det att jag hejade på maken i tysthet. Det gick emmerltid inte vägen den gången heller . Det var inte ens nära. Hans onda knä börjar ge sig tillkänna alltför tydligt, så spelet funkar inte som det ska.

Vi åkte upp till vännerna och satt i soffan och myste en stund innan vi kröp till kojs och somnade ovaggade.

På söndagen  kände jag av lördagens sittning på hallen, så pass att jag föredrog att stanna hos väninnan på hennes soffa och prata ditt och datt, mycket hellre än en obekväm barstol på hallen, dit maken åkte för att heja på finalspelarn.  

En  gjorde en kort sväng på JYSK och kollade lite men annars tog jag det väldigt lugnt…

Innan hemgången bjöd maken på en "Allahjärtansdagmiddag" ( Kycklinfile med gorgonzolasås och klyftpotatis… riktigt smaskens )

När vi kom hem igårkväll var vi utslagna hjältar båda två, och för mig var en maxdos värktpills och ner under täcket var det enda gångbara. Maken var också rätt slutkörd och somnade ovaggad i och med att huvet landade på kudden…

Idag rör jag mig luuugnt och försiktigt mellan spis, dator och säng…Måste reka till mig på nått sätt för ikväll hade jag tänkt följa med mina partivänner på träff i Dikanäs…

Här kommer ett exempel på en god fruktdrink från boken,som jag fick av min pigo… 

Superjuicer (En samling hälsobefrämjande juicer som förnyar, återställer och vitaliserar)

ISBN 978-1-4075-6196-7

 

Tropical Sunrise 

En underbart färggrann juice som är fulpackad med kraftiga hjärtskyddande och cancerbekämpande antioxidanter, plus vitaminerna b och c, Mango , apelsin och granatäpplefrön är all rika på kalium som hjälper till att hålla blodtrycket på en bra nivå.

1-2 glas

1 mogen mango

1 apelsin

1/2 granatäpple

Skär bort mangokärnan och skala apelsinen. kör dem tillsammans i råsaftcentrifugen och häll upp i glas.Skala granat äpplet, spara 1 msk av fröna och kör resten till juice. Häll över i glsen men apelsin-mangojuice och strö granatäppelfrön över

 

Jag har inte provat den ännu, men visst ser det gott ut.

Vad jag däremot har provat nu på morgonen är kiwi och morötter

Två stycken av varje…Kör så det dundrar och drick…  mums !!!!!…

……………………….  

I övrigt har vi haft en super mysig helg med våra vänner … dom har fått det jättefint efter om och tillbyggander och vi snackade gardiner och heminredning och lite av varje.

God middag  serverades på  lördag och och servicen på "R-S: s  Inn" är ypperlig. 6 solar av 5 möjliga ger jag detta eminenta "etablissmang".

Men jag och väninnan har ju känt varandra i 33 år konstaterade vi, så det är väl inte underligt om vi trivs tillsammans. Nu fann hon ju kärleken i Övik och flyttade dit, så vi hinner inte träffas så ofta som förut men det är desto roligare när det händer.

En blogg- och datorfri dag hade jag också i lördags… Man läser ju så mycket om blogg-spel- och datorberoende och sånt så man kan ju börja undra hur det är ställt med  en själv när man bloggar varenda dag som jag har gjort under en lång period nu igen. Men jag kände varken ångest eller sug eller nått annat i lördags så jag är nog inte så illa ute …ännu iallafall…

 Hj på en stund

  

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.