Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Frågan…

 
… om huruvida jag ska ta mitt ansvar som husmor och vårdande moder till vägs ände och en bit till gnager i mitt huvud just nu.

Jag ska ju åka på distriktkongress nästa helg och maken åker iväg på bowlingmatch nånstans ute i landet och kvar hemma blir våra två söner och våra katter. . Ska jag ställa mig och laga mat så att det finns färdigt  i frysen eller ska vi bara se till att kylskåpet inte är gapande tomt. Jag konstaterar ganska snabbt  när jag drar mig till minnes förra gången jag var bortrest så blev mina ansträngningar att förse mina avkommor med lättsamt tilltugg så stod den kvar i frysen när jag kom hem.
– Nääää, vi tog en pizza, hette det då…

Alltså var det helt bortkastat på dom iallafall… jag själv tyckte i och för sig att det var skönt att kunna ta fram och snabb micra en middag när jag kom hem efter välförättat värv , hungrig och trött och inte det minsta sugen på att laga mat. Det är ju inte alltid man har pengar kvar till en  hämtpizza eller nått annat på hemvägen.

Funderar alltså nu på att ställa mig och göra några pajer. Inspirerad som jag blev när jag läste min partikamrats blogg på VK om hennes stökande inför påsken.  Ja förresten där har vi ju nått att börja förbereda för också…

Det blir nog en del att ordna med . Återkommmer med recept när jag har hunnit tänka igenom menyn…
Hembakade bröd, matiga mackor och olika förberedda blandningar kan förväntas. Murrikkan kommer till god användning kan jag säga redan nu….Laga mat ute i skogen över öppen är riktigt roligt när man är väl förberedd…
Nu ska jag mixa ihop en sockerkaka, för jag får snart främmande…
Hej på en stund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.