Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Madam Marie på AiP: Så tolkar vi ”alliansens” valaffischer

 

 
 
 
Madam Marie var med när ”Alliansen” presenterade sina valaffischer. Så här tolkar hon borgarnas sloganer.

”Mer bidrag eller fler jobb”: Borgarna gör en freudiansk lapsus och beskriver sitt eget misslyckande! 70 000 fler i utanförskap. Socialbidragen ökar i åtta av tio kommuner. Arbetslösheten är 9,5 procent och har ökat mer än genomsnittet i EU. Antalet arbetslösa är 100 000 fler, 25 000 har sagts upp i välfärden. Det blev alltså mer bidrag med Reinfeldt, och det blir fler jobb med Sahlin. Snyggt motsatspar, Schlingmann!
 
 

”Sedelpress eller ekonomiskt ansvar”: Ren skrämselpropaganda, budgettak och överskottsmål är ju gråsosseri! Alla rödgröna förslag är finansierade fullt ut. Men borgarna sänker skatten med lånade pengar och ger mest till de rikaste. Överskottet de ärvde på 70 miljarder är nu ett stort underskott. Lönsamt vatten ska vi inte äga ihop (Vin&Sprit och Vattenfall, alltså). Sloganen tolkar vi så här: Skattesänkningar som för överklassen blir som  en egen sedelpress, eller grå kostym och ordning och reda med Thomas Östros?
 

”Kolkraft eller ren energi”: Vilken härdsmälta, vem föredrar kol framför ren energi? Men är energi ”ren” om det tar 100 000 år innan det använda bränslet når samma nivå på radioaktivitet som när malmen bröts? Efter sveket i energifrågan är det C som lär avvecklas, säker slutförvaring av partiledaren efterlyses.
 

”Framåt eller bakåt”: Motsatsparet illustreras av en orange playknapp och två röda pilar som pekar åt vänster. Alltså: Fortsätt lunka högerut mot ökande klyftor, eller sätt full fart mot fler jobb i röd och rätt riktning. Enkelt val, anser MM.
 
 

Skrevs av Madam Marie
 

[email protected]
 

 
 

 
 


 

// gm Kicki Norman
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.