Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Nomineringskonferens till Landstinget

Igår hade jag den stora äran att få bevista Nomineringskonferensen till Landstinget i Lycksele på Asnia.  Vi som deltog från Vilhelmina var:
Jag,  Åke Nilsson , Mikaell Österberg och Inga Jonsson.
Det var en givande dag på många olika vis. Dels fick vi vara med om ens historisk händelse , dels har vi fått bekräftelse på den soliditet som länets socialdemokrater besitter i form av enighet och vi har haft en jättetrevlig dag i glada människors lag.
Den historiska händelsen består i att vi valde in den första kvinnliga ordföranden i Landstingsfullmäktige. Nina Loughlin från Vindeln. Stort  och speciellt grattis till henne.
Till ordförande / landtingsråd valdes Peter Olofsson, Umeå. Särskilt Grattis även till honom…
… och Landstingsråd 2  blev Karin Lundström, Skellefteå. Särskilda Gratulationer utfärdas till henne också.

För Vilhelminas del fick vi utdelning i följande form :

Agnetha Lindström –Berg, Ord. plats i nämnden för folkhälso- och primärvård för Södra Lappland och Ers.plats i Nämnd för specialist- och regionsjukvård, tandvård och närsjukvård.

Agnetha Lindström –Berg och
Mikael Fjällstedth, Ers.plats Regionförbundet- Västerbottenslän Förbundsfullmäktige.

Elisabeth Jonsson, Nämndeman Hovrätten Övre Norrland

Jan Granström, Nämndeman Fastighetsdomstolen för VB län

Torgny Strömqvist och
Berndt Dahlberg, Nämndeman Förvaltningsrätten i Umeå

Ewa Hed, Ord.plats Emma Ricklunds stiftelse

Ann-Kristin Norman, Ers.plats  Stiftelsen VB Arbetsstugor

Suzanne Sellin, Ers.plats Västerbottensteatern AB och Ers.plats kommunalförb Norrlands Nätverk Musikteater och dans, förbundstyrelse.

Dessutom valdes KG Abramsson som ordförande i Polisstyrelen för ytterligare en mandat period. En punkt som vi tog upp till beslut när vi ändå var samlade. Nomineringarna till den posten var klara i torsdags. Annars hade det fått bli en telefonkonferens enkom för detta ändamål.

 Och härmed gratuleras alla  till dessa hedervärda och viktiga uppdrag , som i och med detta vilar i trygga händer under den kommande mandat perioden…

Resan dit hade vi en liten ”intern konferens”, där vi gick igenom vad vi tänkt när vi läst igenom handlingarna hemmavid. Och kom överens om vår gemensamma ståndpunkt i vår delegation.
I övrigt hade vi som sagt en trevlig dag med högt i tak och  en del diskussioner, men överlag så var alla rörande överens om det mesta… Ett par voteringar fick vi göra  som brukligt är . och jag måste säga att jag imponerades storligen av den smidighet som dessa voteringar genomfördes med. Man skulle ju kunna tro att  det kunde blivit en ganska tungrodd tillställning med ett ca 80 -tal deltagare, men icket… Allt gick som på räls… Imponerande ”disciplin” som sagt!

God förtäring  fick vi också. Kaffe, te, Fralla med ost , skinka och grönt vid ankomsten ( bra eftersom många har lång resväg) och till lunch bjöds vi på salladbuffe, och välkryddad köttragu m rotfrukter och  ugnstekt potatis och  en annorlunda sallad med västerbottensost ,saltgruka, vindruvor och sallad… Annorlunda men Gott!  Och en stor burk  med olika godisar… Rollokola och annat smaskens… Mums! Kakor fanns det också men det hoppade vi…Vi svullade nog tillräckligt ändå  … ;o)

Jag träffade en av mina ”magistrar” från Sorselegården också. Men jag undrar om han kände igen mig? Han såg lite förvånad ut…men han höll masken ganska bra, log och pratade på  ;o)))

Väl hemma fick jag krypa upp i soffan och bli uppassad av maken som fixade nått ätbart och sedan gjorde mig sällskap i soffhörnet( mysigt).
Resten av gänget åkte hem, bytte om och intog hotellet  för att bevista företagsgalan. Därifrån har jag ingen rapport men jag utgår ifrån att dom hade trevligt. Lite avis är jag idag att jag inte kunde hänga på, men jag hade dels aldrig orkat, dels hade jag det bra hemma med mannen min…

Nu ska jag fixa farsdagstårta
Hej på en stund<3       

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.