Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Genomgången…

… i Fullmäktigegruppen igår bestod av en postitiv  presentation av  Destination Södra Lappland av Björn Arvidsson från Razormind och Yhvonne Lövbranth. Mycket intressant och fylld med framtidstro och optimism. Vi fick också en mycket bra information och en givande frågestund om Bolaget Cloudberry Mountin av ägaren själv, Torben Sperling angånende projektet I Kittelfjäll…
Det var en mycket bra och öppen information där alla frågor som kunde besvaras gjorde det.  och i och med detta hoppas vi nu att  inte någon ska säga att vi mörkar nånting.

I vår grupp S+V är vi eniga om vilken väg vi ska gå.  Vi vill satsa på  de här projekten som andas framtidstro och tillförsikt och vi tror att  det är ett mycket bra led i  projektetet att ta "Möjligheterna(s) Vilhelmina" framåt.

Kd har i vanlig ordning med Göran Jonzon i spetsen ställt sig emot  satsningen i Kittelfjäll och PA med Tommy Streling som överklagar sig själv hakar på. Blir man förvånad ? Nä inte då jag iallafall.

Resten av dagen ägnades åt att gå igenom övriga punkter som ska gå upp i Ks  nästa vecka. och vi fick möjlighet att prata, diskutera och väga åsikter för och emot och enas om gemensamma ståndpunkter. Ett tydligare samarbete mellan nämnderna är önskvärt och i sin linda. Stämningen och sammanhållningen i vår grupp, S+V, är god.  Dagen känns således som mycket givande och stärker min uppfattning om att vi kommer att fixa det här. Tillsammans är vi starka(st).
 

 Möjligheterna(s) Vilhelmina

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Helena W

    Dina bloggar är alltid intressanta att läsa. Du skriver personligt och av egna upplevelser och tankar. En grannblogg här på VK – kvinnan referar bara vad andra sagt och skrivit. Dötråkig läsning hennes referat. Ditt däremot är alltid personliga reflektioner…Bra Kicki!

  2. Ja jag är anonym

    Vilken information var det ni fick? Vilka frågor fick ni svar på? Det är roligt att ni vill satsa men varför just på dessa projekt? Vad är det som får dig att anse att just de här projekten bör stödjas? Ekonomiska/marknadsmässiga grunder? Bakomliggande kalkyler? Nu kanske jag anses som en besserwisser som borde komma fram ur anonymiteten och själv bli politiker, men det vill jag inte. Jag är en vanlig medborgare som vill ha saklig information om varför mina skattemedel satsas på ett högriskprojekt drivet av en företagare som inte ens är lokalt förankrad.

  3. Kristina Norman

    Svar till Ja jag är anonym (2010-12-02 15:38)
    Vi fick förklaringar på de flesta frågor som cirkulerat i media under den senaste tiden. Redovisning på den affärsplan som föreligger, så långt det låter sig göras med tanke på pågående affärer, och den sekretess som ligger runt dem. En utveckling i Kittelfjäll med stugby och liftsystem, innebär i förlängningen att vi tillsammans med andra projekt, kan profilera oss ute i världen som ett unikt område som turistattraktion. Man kan se det som en förlängning eller utveckling av DSL. Vår medverkan som kommun är viktig i den bemärkelsen att vi dels står som garant för en god utveckling, och dels ha

  4. Kristina Norman

    Svar till Ja jag är anonym (2010-12-02 15:38)
    forts….Vår medverkan som kommun är viktig i den bemärkelsen att vi dels står som garant för en god utveckling, och dels har vi en möjlighet att på sikt tjäna tillbaka lite av de investeringar som vi är förpliktade att tillhandahålla i området i form av tex VA- system. Men om du vill gå in på detaljer så föreslår jag att du går in på Vilhelmina kommun och kollar in den detaljplan som finns för påseende uppställd, tar kontakt med dom som har undersökt förhållandena i detalj. Åke Nilsson, KG Abramsson , eller Karl Johan Ottosson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.