Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Underligt och konstigt är det …

… sa Skalleper, och jag måste nog hålla med honom. DEt blir ett himmelens hallå för att jag skriver att Jonny K förätit sig på julskinka bland Allians i Vilhelminas Företrädare( ooops nu skrev jag det igen)..

Tex Tommy Streling från PA tycker att:

TS skriver 2010-12-22 15:17:

"Liknelser av politiker som "förätit sig på julskinka" och "lämmel" (återfinns på S-bloggen) anser jag själv inte hör hemma alls i ett politiskt klimat där vi ska jobba vidare konstruktivt…" 

( kan man läsa här)

I sak kan jag hålla med honom. Visst är det fånigt att bete sig så…

Men vad som förvånar mig storligen är att ingen av dessa " experter på gott uppförande", har nån som helst åsikt om  Jonny Kärkkäinens uppförande i talarstolen på KFM där han påstår att

  Socialdemokraterna vunnit valet  i Vilhelmina pga av att vi skulle ha spridit lögner, och inte pga av att vi hade ett väl genomarbetat och förtroende givande program 

Faktiskt ett maklöst oförskämt och kränkande påstående som drabbar både alla vi socialdemokrater  och alla våra väljare.

I någon kommentar ifrågasätts varför jag inte gick upp i talastolen och yttrade mig om saken. Det gjorde jag inte därför att jag anser att den diskussionen inte hör hemma i KFM. Den borde inte förekomma någonstans. Men påståendet i sig känns inte som det kan stå oemotsagt, och därför tar jag upp det i min blogg.

Jonny Kärkkäinen betedde sig som en förstoppad tomte  och hasplade ur sig flera grodor under Måndagens KFM. Det är dagens sanning. Titta på websändningen… där har ni fakta. En ursäkt från Jonny borde  borde vara på sin plats  men det är väl inte att räkna med om man ska gå efter den nya policyn som Kd i Vilhelmina lagt sig till med.

 En annan tomte som rapar härsken julmat är Göran Jonzon som i sin senaste blogg Depotismen lever jämförde Kg Abramsson med Vitrysslands Lukashenko med bild och allt . Nu har han tagit bort bilderna såg jag men jämförelsen står kvar i text. Den senaste i raden av grova person angrepp som den amnnen hänger sig åt… (kan man läsa här)

Men VBs ägare, Jenni Grönlund skriver i sin blogg:

VB=  trevlig stämning

Det har blivit en trevlig och lite mer…
…intellektuell stämning här på VB på senare tid. Det får vi tacka alla er bloggare för! Kram till er alla.
 
God Jul & Gott Nytt År!

  Kan man läsa här

Göran Jonzons Inlägg är alltså en måttstock på den ökade intellektualismen???  

Hur tänker man egentligen ?

Det här känns som ännu ett tydligt kvitto på att vi socialdemokrater gjorde rätt som lämnade Vilhelminabloggen…

Jag är besviken.

 

Möjligheterna(s) Vilhelmina

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Lasse M

    Att en person uppför sig dåligt betyder inte att man själv får göra det. Gå till vilket dagis som helst och kolla med fröknarna om det är ok att skylla ifrån sig. JK pratar om partiet socialdemokraterna. Om du inte håller med kan du attackera det han säger, men istället jämför du honom med en tomte som förätit sig på julskinka. Eller en lämmel. Jag fortsätter med att fråga hur känns det om jag säger att ”Jag träffade Kristina Norman och hon verkar verkligen ha förätit sig på julskinka.”???

  2. Kristina Norman

    Svar till Lasse M (2010-12-23 11:23)
    Ärligt talat så skulle jag inte bry mig särskilt mycket om det… Det finns andra saker som jag skulle ta illa upp på och har gjort så också, men inte ett sånt omdöme. Det skulle jag nog hellre tycka vara lite komiskt… men det jag det. 😉

  3. Kata

    Är det verkligen så att du inte begripit varför JK är upprörd? ”experterna på uppförande” som du kallar dem har i a f förstått varför, det handlar om (S) sätt att utmanövrera oppositionen som om 40 % av valkåren inte fanns och vars åsikter inte respekteras då man lägger sig i oppositionens val och nomineringar. Du kan ju själv titta på valfullmäktige om du har glömt. Den ”enda vägens” politik med inledningen till Vojmån och nu CbV som exempel håller återigen på att bli förhärskande i Vma. Men vänsterparitet hade kurage att lägga ned sina röster i måndags i vice-val-frågan. Heder åt dem.

  4. Anna

    Ni 17-18 kfm-ledamöter i S missar och fråga, i talarstolen, vad Kärkkäinen menar. Ni tar ju inte debatten. Är det då Tommy Strelings jobb att ställa Jonny K mot väggen för hans uttalanden om S? Ge dig Kristina.

    Åke Nilssons gav inget svar utan mest svavelosande svordomar och bortviftande. Varför krävde inte Åke förtydligande? Varför ställde ingen av er i S Jonny mot väggen? Det är i kfm man bedriver politik och inte på bloggar några dar senare.

    Att du ska dra in TS i det här är så dåligt. Hade hela inlägget citerats fattar man väl för övrigt att han kritiserade Jonzons inlägg på VB.

  5. Kristina Norman

    Svar till Kata (2010-12-23 15:49)
    Varför tror du inte att jag förstår varför Jonny var upprörd?. Om han är upprörd, ger det honom legitimitet att beskylla socialdemokraterna för lögn… ? Nä sansa dig !

  6. Kristina Norman

    Svar till Anna (2010-12-23 15:59)
    Jag tycker att du ska LÄSA vad jag skrivit en gång till innan du uttalar dig…Vart nånstans har jag skrivit att TS ska gör det?…
    Du har rätt i att det är i KFM man driver politik, men detta är inte politik. Detta är ett nytt försök från Kd och Jonny Kärkkäinen att bedriva smutskastning mot Socialdemokraterna och det hör således egentligen inte hemma nånstans …
    TS drog in sig själv när han skriver och nämner vad jag skriver i mina bloggar och om du nu var läskunnig skulle du ha sett att jag håller med honom…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.