Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

God fortsättning…

…alla vänner.  Mys med familjen, God mat o fika,  julklappar , glada skratt och upptåg har kännetecknat vår julhelg. Själv har jag inte riktigt varit den piggaste och alertaste , men som tur är så har man en hel familj som kan pitcha in där man själv saknar förmåga , så allt har flutit hur smort som helst….

Vår älskade pigo som jobbar på måndag igen fick lov att tidiagre lägga sin hemresa för att undkomma ovädret som varnats för så hon åkte hem igår kväll redan… Kändes lite snöpligt , då vi hade räknat med att få en dag till med henne… men så är det!

MIna barns kusin ( brorsans grabb)däremot, är kvar. Han tänker vänta ut ovädret i stället. Han behöver inte dyka upp på jobbet förrän till Nyårsafton, så honom får vi rå om ett tag till. I övrigt så har farfar varit med oss och en kompis till sönerna som inte hade nått sällskap på jul. Vi saknade brorsans dotter som också brukar komma varje jul, men som i år hade för mycket jobb att stå i. och så klart lilla mammsi som glassar runt på Mallistill sammans med "brodern, den snygge" och hans "matte" i år…

"Ryktet" säger att dom har julpyntat och gjort fint så att det känns som hemma… Dom har iallafall mycket varmare än vi. Men vi eldar i öppen spisen… är det -30 grader ute så har vi +30 grader inne… Det är makens filosofi… Fördelen med detta är att man går väldigt lättklädd och därmed nöter man inte på kläderna i onödan… ( det där sista var ett skämt. Klart vi har kläder på oss*fniss*)

Jag har hållit mig världfrånvänd under helgen och inte alls följt med vad som händer ute i värlen överhuvudtaget. Men jag har hunnit snappa upp om  de försämringar som kommer i sjukförsäkringen…. man tar sig för pannan och konstaterar att dom där som nu genomför dess nya regler , dom har nog inte behövt vara sjuka . Och sen undrar man ju om dom har tappat all empati som dom hade eller om dom aldrig har besuttit den egenskapen någonsin.?

Reinfeldth sparar en jäkla massa peng i statskassan på bekostnad av de sjuka och fattiga. Men det är så svenska folket har valt. Alla dom som har jobb och som tjännat en 500- hundring mer i månaden på Reinfelth & co…

Bitter? Nääää int’ jag int’

Läs" Ett hjärta rött"

 

Vem sa nåt om en God Jul?

 hej på en stund<3

 

 

Möjligheterna(s) Vilhelmina

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.