Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

5000 människor…

… kastas ut ur systemet och står utan försörjning.

Citat AB:

"Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson säger till Ekot att han vill försöka hitta ett sätt att lösa situationen för den drabbade gruppen. Det ska inte vara "bara en försämring" att gå över till Arbetsförmedlingen, menar han.

– Under våren har vi sagt att vi kommer att komma tillbaka med en samlad analys och samlade förslag till en del justeringar i sjukförsäkringsreformen och en del närliggande system. Sedan ska man ha respekt för att det inte finns några helt perfekta system, säger han till Ekot. "

se länk>>>

Utförsäkrade blir helt utan ersättning

…………

Hmmm… Respekt för systemet , säger han….

Vem har respekt för de 5000 människor som genom detta försäkringssytem hamnar i en knipa som dom inte skulle behöva var i alls????

GRRRR!!!

 

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Det är verkligen förfärligt för de som hamnar ”mittemellan” För att kunna leva så måste man ju trots allt äta och att gå till socialen är ingen bra idé, för då får de först flytta ut från sitt eventuella hus, sälja eventuell bil, teve och ev sommarställe och gudbevare oss, de får inte ha en liten slant på banken för framtida behov.
    Jag hade en förskräcklig tur som fick min 25% förtidspensionering låst, innan denna regering tog över.

  2. Kristina Norman

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-22 18:10)
    Ja … i den bemärkelsen kan man kanske säga att jag också hade ”tur”, eftersom min pension också permanentades efter en lång och diger ( och plågsam )testvecka i början av Alliansens första mandat period… Redan då anande man att det skulle bli en högst orättvis omfördelning av resurser… Men hur skulle man kunna ana att moderaternas politik skulle kunna vara så cynisk och orättfärdig som det sedan visat sig???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.