Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Baka, baka …

… liten kaka. Fast i det här fallet ska det  bli Ernst sommartårta med maräng och bär. Just nu ser det ut som kakan är på väg ut ur ugnen och den ska vara inne en kvart till, så hur det här ska sluta vet jag inte… Lite nervis börjar jag bli…

Jag har gjort den här tårtan en gång förut och då gick den äta , så därför tänkte jag att det här är ett säkert kort…Men som alltid när jag ska baka nått så blir resultatet aldrig likadant två gånger så man är lika vis varje gång…

Varför då detta engagemang på en vanlig onsdag. Jo …

Fibromyalgiföreningen ska ha en föreläsningskväll för medlemmar ikväll. Solveig Ingman och Inez Abramsson ska berätta för oss om bla en fantastisk resa  till Brasilien, som dom fått uppleva.  och vi ska få lite info om Solveigs Verksamhet… Det är en grej som vi har haft i bakfickan bra länge ,men det har inte passat förrän nu, så det ska bli jätte kul. Skönt att det äntligen blir av…

 Gamla och nya medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Hej på en stund

 

Ernst Sommartårta

Smet 1
1.5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
3 st äggulor
5 msk grädde

Smet 2
3 st äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Mandelspån

Till servering
Frukt och bär
Vispad grädde

 

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 175 grader.

2. Smet 1
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.

3. Vispa ihop med smält smör, äggulor och grädde.

4. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.

5. Smet 2
Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en hård maräng.

6. Bred ut marängen ovanpå den första degen.

7. Strö över mandelspån.

8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills marängen fått fin färg.

9. Garnerna sedan med frukt och bär.

10. Servera tillsammans med vispad grädde.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.