Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Svar till kommentar:…

 

…En av mina läsare lade in en kommentar som jag inte kunde svar på på det lilla utrymmet man har till förfogande där så här kommer svaret i blogg form …

Vi börjar med Leifs Inlägg…

Leif Danielsson säger:

Kristina, när skall S förnyas? I hundra år har partiet haft samma nomineringsmodell och det verkar inte vara speciellt modernt.
S har ett ungdomsförbund som kallas SSU, med Jytte Gutestad i spetsen, en ung kvinna som är hästlängder före de gamla stofiler som styr S bakom kulisserna. Hon har inte något som helst inflytande över vad som händer inom partiet, trots att hon och hennes kolleger utgör framtiden för S.
Samma sak kan sägas om S i V-mina, samma gamla trojka som biter sig fast, oavsett konsekvenser.
Jag är innerligt trött på både dig och andra inom S i V-mina, som låtsas att ni är så demokratiska, men som i själv verket enbart är intresserade av att till varje pris behålla era positioner.
Du blir säkert förvånad över att en sosse vågar vara så hädisk och dessutom stå för sina ord, men faktum är att många jag pratat med är innerligt trötta på den attityd vissa S-representanter uppvisar.
Jag måste i ärlighetens namn, trots att jag är mycket kritisk till Maria Kristofersson, säga att hon är betydligt sakligare än majoriteten av S-debattörerna…med ett undantag…Suzanne. Vaför inte nominera henne till att bli kommunalråd, hon höjer sig över sandlådenivån. till skillnad från en del andra S-representanter.

Och här kommer svaret

Leif: Det smärtar mig att du drar mig och mina kamrater över en kam med ett sådant omdöme. Jag kan ju förstås bara svara för mig själv och för min egen del handlar det inte alls om positioner överhuvudtaget. Jag har fått väljarnas förtroende den här mandat perioden  och jag kan ärligt säga att jag jobbar efter min förmåga på att tillmötesgå det förtroendet. Om det inte räcker in i nästa mandatperiod så, får jag finna mig i det. Då har jag inte förmått det jag ville . Det är ju heller inte säkert att jag kommer att kunna fortsätta nästa mandatperiod eftersom jag har mitt hälsotillstånd att tänka på också. Det får tiden utvisa.

Jag har lärt känna min kamrater I partiet och då främst I Vilhelmina, rätt väl under de senaste 3 åren. Framför allt under valrörelsen då vårt umgänge var rätt så intensivt ett tag.

Min uppfattning är att det är genuint engagerade personer som rymmer mycket empati och medmänsklighet. Och att man ställer upp på politiska uppdrag tack vare ett djupt samhällsengagemang och intresse.

Jag håller med dig om att Suzanne är en skicklig skribent och hon har också många andra goda egenskaper. Jag är mycket stolt över att få kalla mig partikamrat och vän med henne.

Men jag känner mig också stolt över att få vara kamrat och vän med alla de andra medlemmarna I mitt parti. Ingen nämnd , ingen glömd. Var och en av dom besitter egenskaper, kunskaper och livserfarenheter som är en otrolig tillgång I våra diskussioner och vårt arbete för utveckling.

 

Men jag kan förstå att man kan få en annan uppfattning om man bara följer vad som sker I bloggar och andra inlägg där det käbblas rätt friskt om både ditt och datt… Det verkliga arbetet som sker bakom alla skriverier är av en helt annan art och där sker framsteg varje dag.Vi har en bra arbetsrelation i nämnderna. Vi är förstås inte alltid överens men det är som det ska vara. Vi har ju ändå olika ideologier mellan blocken.

 

Vad jag är intresserad av är att jobba för att Vilhelmina ska gå framåt . Att det ska finnas jobb tillgängliga till alla, Att vi ska ha den välfärd och omsorg som vi behöver. Och vi jobbar nu för full för att fördela och prioritera bland medlen

Själv är jag som du vet en ganska ny deltagare I den här hanteringen och för mig är det learning by doing som gäller. Men jag har många erfarna kamrater att luta mig emot så jag känner mig trygg I min roll. Jag är intresserad, tycker att det är roligt och jag lär mig nya saker varje dag…

 

Det är några som hela tiden försöker smutskasta oss genom verbala och skrivna påhopp och tjuvnyp och vi lyckas kanske inte alltid hålla tand för tunga. Men försök läsa mellan raderna och ta inte allt som skrivs för givet. En del av den attityd som du säger dig vara så trött på kommer nog av att vi själva är ganska trötta på alla dessa påhopp. Vi är dock bara människor. Själv skulle jag tex gärna slippa en del av de anonyma kommentarer som jag får( som jag numera oftas väljer att blocka )

 

Faktisk Information om vad som händer får du genom att läsa vår blogg Möjligheterna(S) Vilhelmina. Där ska Våra ordföringar skriva om nyheter som händer I de olika nämnderna och under rubriken fritt kan vi skriva vad vi vill, och gör det också… Men detta vet du ju…

 

Beträffande den beslutsprocess som varit runt partiledarvalet är vi många här hemma som är skeptiska.

Jag kan idag inte svara på om jag tycker att denne Håkan Utholt är rätt person, eftersom han är ganska okänd för mig. Jag känner mig lite skeptisk till Carin Jämtin. Jag blev mycket illa berörd när Berit Andnor stod I TV och sa till reportern – Vad har du med det att göra ? Det kändes mycket respektlöst… och att det måste komma en debatt och en förändring tror jag är ett måste, Här I Vilhelmina har vi möten I de olika mindre föreningarna och var och en nominerar eftr diskussioner som sedan nominerar personer som vi har förtroende och sedan diskuterar vi vidare på repskapen och där görs slutligen dett slutliga valet… Alla som är intresserade har alltså möjlighet att delta och säga sin röst och då har vi en mera folklig anpassning . Det är det som måste till på riks också tror jag. Den här processen känns som den har toppstyrts bakom lyckta dörrar och det känns inte bra…

 

I mina bloggar med politiksa inslag  försöker jag ta upp som jag tycker är fel I den nuvarande regeringens hantering det som ligger varmast om mitt hjärta är sjuk- och arbetslöshets försäkringen. Det kanske kan uppfattas som käbbel eftersom det oftast är negativt men det tar jag.. Frågorna är så viktiga att dom måste lyftas fram och om jag i den processen uppfattas som en gnällkärring så köper jag det…

 

Ja … jag vet inte om jag lyckades svara på dina frågor , men nu har du fått ta del av några av min tankar… Du är varmt välkommen att delta i våra möten, då kanske dina frågetecken kan rätas ut ytterligare…Jag vet inte vilken förening som ligger närmast där du bor( efetrsom jag inte vet var du bor)men du kan titta in på vårt, ( Vilhelmina S)nästa möte. Första tisdagen i varje månad på FH Vilhelmina… 

Repskapsmöte Årsmöte 20 mars FH

Väl mött!

/// Kristina

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Kristina, ett bra svar!
    Jag brukar debattera på sidor där vi inte skräder orden och jag kanske blivit lite ”miljöskadad”.
    Däremot, försök ta en intern debatt om hur ni uppträder i dessa lokala media. Det är inte så viktigt att bemöta varje anonymt inlägg, det ger ibland ett felaktigt intryck, minst sagt.
    För övr. skriv mer om de lokala frågorna. Jag har tex. frågat Åke N. om hur prioriteringen mellan flygplats/Borgavägen ser ut, men ännu inte fått svar. När han kommer till Saxnäs kommer jag att bli som en envis mygga runt hans öron, hälsa honom det.
    Ha det bra!

  2. Kristina Norman

    Svar till Leif Danielsson (2011-03-12 13:41)
    Leif : Tack för det !
    Debatten pågår ständigt om hur vi framställer oss själva… men vi har också den sk yttrandefriheten…och vi lever i ett fritt land…och dessutom …vissa saker går inte att ignorera…jag klarar det åtminstone inte… men jag jobbar på det…
    Det är iallafall absolut inget som vi bara sopar under mattan…

    Jag kommer nog att börja skriva mera om lokala frågor också när jag börjar känna mig mera varm i kläderna i den roll jag har nu… Det kommer, men … Jag har en lång startsträcka… Din hälsning har nog gått fram nu…;)))
    Väl Mött igen!
    Kristina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.