Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Internationella Fibromyalgidagen 12 maj….

… Diagnosen Fibromyalgi fick jag själv 1998, efter rätt många års besvär. Detta som en följde av den Whiplashskada som jag ådrog mig 1989 som jag aldrig har återhämtat mig ifrån…

Om man är intresserad, kan man  gå in på Sveriges Fibromyalgiförbund. och hitta mera information. Om man söker på  Fibromyalgi så kan man hitta massor med bloggar om hur det är att leva med denna luriga sjukdom.  

Internationella Fibromyalgidagen som infaller idag, på Florence Nightingales födelsedag, är en dag då olika föreningar i Sverige och andra länder brukar medverka i manifestioner av olika slag för att uppmärksamma den situation som de drabbade befinner sig i. Man tror att Florence Nightingale led av fibromyalgi då hon led av svår värk som påminde om just denna diagnos.

Fibromyalgi är en av de sk osynliga sjukdomarna, dvs, det syns inte utanpå att man är sjuk,  men kan vara oerhört handikappande. Sjukdomen går i skov och är därför väldigt lurig att förstå sig på… Det pågår numera ganska mycket forskning och på Förbundets hemsida kan man läsa om de senaste rönen och vad man kan hitta på för att söka lindring. Det slår väldigt olika på olika personer, så man får prova sig fram helt enkelt. Men helt klart så synliggörs de som drabbas på ett helt annat sätt än tidigare, då man oftast fick diagnosen "Svi’- och brännkärring". Numera är det klarlagt att alla åldrar, och män och barn också drabbas ofta…inte bara kvinnor…

… och jag behöver trots allt inte sitta i möte idag, så planen är den ursprungliga…att sälja lotter utanför Konsum.

Så… ni som kommer förbi på "Dompan" på Villis idag…Ladda pluskan med minst 25 kr  och köp en Svergielott av mig…eller två till förmån för Vilhelminas Fibromyalgiförening. Vi är ungefär 35 medlemmar förnärvarande. Vi träffas regelbundet och hittar på aktiviteter och umgås. Det kan vara väldigt skönt att få umgås med andra människor som sitter i samma båt emellan varven, då det kan vara problem att bli förstådd på hemmaplan och ute i samhället. Vi som har sjukdomen vet hur det är, och kan var till stöd när det är jobbigt… Vill ni ha mera information så kan ni ta kontakt med någon av oss i de olika föreningar där vi finns.

Kontaktuppgifter finner ni här Kontaktlista här

Nog om detta!

Vi ses på ute på Plass’n

Hej på en stund

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.