Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Underbart är kort sägs det ju….

… och det får man nog hålla med om.  Under några dagar har värmen böljat och den infernaliska värken som annars härjar och sliter i min bedrövliga lekamen har dragit sig tillbaka så pass att man vaknar på morgonen och känner ovanliga och obekanta strimmor av både energi och livsglädje. Nu är regnet och lågtrycken tillbaka och därmed också värken i leder och muskler.

Igår eftermiddag blev jag tvungen att ge efter för tröttheten och värken igen, och jag blev så där bäbistrött så jag kunde inte hålla mig vaken. Somnade ifrån allt gjorde jag, ihoprullad som en liten boll på min säng under min mjuka filt. Tur att maken kan laga mat…Sönerna hjälptes åt att städa bort eftermiddagen och vi , jag och maken, fortsatte vilan nån timme till.  När så äntligen blev legitimt att krypa ner under täcket och på allvar göra kväll så somnade jag nästan omedelbart igen. Och inatt har jag sovit som en ihjälslagen, men skulle nog kunna fortsätta sova i ett dygn till.

Maken hämtade båten igår men fick med sig fel trycktank till motorn, så vi måste åka upp en sväng till och byta den vid första bästa tillfälle.  Men han fick ju städa ur båten ordentligt så nu blänker den och doftar gott av såpa.  Vi letar fram fiskespön, byter ut gamla linor och  inventerar draglådor. Här ska fiskas. Förra året hittade vi några riktigt fina badställen också och nästa vecka börjar maken sin första semester period…Dags att börja förbereda picknickkäk och lättlagade måltider på murrikkan och grilljärn. Jag kanske t.o.m måste baka lite bullar…

 KU -debatt på SVT Forum och regeringen får ganska hård kritik på olika områden tex jordbruksministern Erlandsson i frågan om minkaffären och försvarsministern Tolgfors för försenad information till riksdag. Man får också kritik för fördyrade kostnader pga av handhavandefel och missvisande information till riksdagen ang uppbyggnad av den Nordiska stridsgruppen 2008.  Man har bl.a valt en "kostnadsmodell med stor osäkerhet" heter det. och på den vägen fortsätter det… Just nu pågår en debatt om förändringar på publicservicemarknaden, där man inte alls verkar vara riktigt överens om KUs utslag om förhandsgranskningen om Publicservice uppdraget som skulle anmälas till regeringen, som det var såna skriverier om för ett kort tag sen.

Dagens lågvattenmärke får man nog beteckna detta som.

Flygande indrivning

 

Mera kaffe och sträck och tänj så jag kommer på benen idag också

Hej på en stund

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.