Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Snacket …

… om att hålla sig till sakfrågan och inte hänfalla till personangrepp och fula tag, blev kortvarigt tydligen. Det kan man konstatera efter att ha sett på kvällens Västerbottensnytt… NU hamrar man på med storsläggan… Och så säger dom att det är vi som är ute efter hämnd. ( oklart för mig vad vi skulle hämnas på ?)

Hej på en stund

 

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. Lars-Åke R

    För dig är det säkert jättebra att ha ett vice kommunalråd som jagas av fogden, huvudsak är att hon är sosse eller hur?

  2. Kristina Norman

    Svar till Lars-Åke R (2011-06-22 23:26)
    Låt mig påminna om det senaste året, när budgeten fick tas om TRE (3) gånger därför att alliansen med Maria i spetsen inte kunde räkna. Aldrig har ekonomin skötts så dåligt som under de senaste 4 åren under allinasen styre.

    Gunilla har suttit i kommunstyrelsen i många år och hon har aldrig misskött sitt uppdrag tidigare och kommer inte att göra det i framtiden heller.
    Så jag har fullt förtroende för Gunilla i hennes uppdrag som vice ordförande i KS. Hon har aldrig misskött sitt uppdrag tidigare och hon kommer inte att göra det nu heller.
    Dessutom…
    Att hamna i kronofogdens register är oftast inte synonymt med att vara oansvarig med sin ekonomi.

    Det kan bero på olyckliga omständigheter som att man bivit arbetslös med kraftigt minskade inkomster som följd. Betyder det att man är oansvarig?

    Man kanske blir sjuk. Det kan sätta en i en knivig situation ekonomiskt.är man oansvarig då?

    Problem med utbetalningar från Försäkringskassan är ett mycket vanligt problem nu. Är man oansvarig då?

    Det finns många olika anledningar till varför man hamnar hos kronofogden idag. Men det är ofta utan egen förskyllan pga av t,ex ovan nämnda orsaker. och med dagens utförsäkringar ökar den sortens ärenden hos kronofogden.
    Det vore högst odemokratsikt om man inte skulle tillåtas att jobba aktivt i politiken för att man har drabbats av olyckan att hamna i ekonomiska svårigheter.

  3. Kristina Norman

    Svar till LM (2011-06-23 10:27)
    Det är det stor skillnad mellan medveten skatteplanering och olyckliga omständigheter som gör att man råkar i ekonomisk knipa.

    Nej här säger jag emot dig. Jag har inte vänt kappan efter vinden.

  4. LM

    Så vad är skillnaden?
    Två personer har rört sig med mer pengar än vad de skulle ha haft enligt samhällets regler.
    Att det skulle ha skett p.g.a. någon tragisk händelse eller yttre omständighet är verkligen att filosofera fritt. Kanhända var det så i båda fallen?
    Det har även skett på olika sätt men slutsumman är densamma.
    Däremot finns det ju en del andra skillnader som kan vara viktigt för vissa.
    Politisk tillhörighet. Kön. Yrke.
    Det är gudomligt att förlåta, men förlåtelsen skall delas lika till alla människor. Annars är det hyckleri.
    På tal om hyckleri kommer jag ihåg hur ni vid ett tillfälle kommenterade friskt att MK verkade skriva på sin blogg under KFM.
    Hur kan det vara så förkastligt men det är helt ok att twittra, facebooka och kommentera på andra sociala medier för er sossar?
    Hyckleri säger jag.
    Förstå att när ni är så snabba att kommentera andra och ondgöra er så slår det tillbaka när ni inte är ett dugg bättre själva.

  5. Kristina Norman

    Svar till LM (2011-06-23 11:18)
    Om du läser i kommentarskedjan så kan du se att jag gjort en liten kort lista på olika anledningar till varför man kan hamna i kronofogdens register, förutom ansvarslöshet, som du per automatik tycks utgå ifrån att det är fråga om i det här fallet.

    Att jämföra med medveten skatteplanering är inte tillrådigt. Medveten skatteplanering ”råkar” man inte göra utan det är en medveten handling, med ett bestämt syfte. Nämligen att undandra skattemedel för eget behov.

    Om du inte förstår skillnaden får du sätta dig ner och tänka efetr en gång till

  6. LM

    Skatteplanering är ju ett ord som är väldigt laddat för er socialdemokrater. Jag skulle utan att gå in i det aktuella ärendet kunna komma med en minst lika lång lista till varför man kan hamna i onåd när man utför vad ni kallar för skatteplanering. Av misstag, p.g.a. dubbeltydigheter i lagtexter, p.g.a. dåliga råd från experter, etc. Det har hänt även prominenta socialdemokrater som Mona-”det är coolt att betala skatt”-Sahlin. Fast hon är ju förstås ute i kylan nu.

    Det här handlar dock inte om det enskilda ärendena. Det handlar om stenar i glashus och hyckleri. I ena fallet ondgör ni er över någons privata ekonomi, och i andra fallet så blundar ni för minst lika stora problem.

    Hur var det förresten med twittrandet inifrån KFM?

  7. Kristina Norman

    Svar till LM (2011-06-23 15:03)
    Som synes kan man ha olik uppfattning om allt. Twittrandet skedde för min del nder de korta pauser som uppstod när ordf i kfm sorterade olika yttrandet eller kollade upp listor med jävsförhållanden o dy.
    Marias bloggande tror jag inte att jag har kommenterat tidigare, men hon skriver långa inlägg under viktiga anföranden och informationstillfällen. Hon kanse tycker att hon har den simultankapaciteten. Men det KAN ju vara en anledning till att hennes bloggar ibland är smått förvirrade och missvisande vad det gäller fakta.

    Men i sak har du rätt… sånt ska vi inte hålla på med och jag tänker ta upp det i gruppen.

  8. det kommer mera

    visst var det så dom sa Jonny K och Göran J? KD skyr inga medel utan slänger ut sina medmänniskor till hyenerna. så mycket va den kristna etiken och moralen värd.0ch nu skriver göran om att röra om i grytan bland andra sossar som har lik i garderoben. Jag hoppas ingen sosse svarar med samma mynt behåll värdigheten och sänk er inte till deras nivå.

  9. Kristina Norman

    Svar till LM (2011-06-23 15:03)
    Jag har tänkt en stund…Göran Jonzon, den allvetande, som har mästrat oss i flera år nu med sina självpåstådda kunskaper inom gebitet som alltid vet bäst och aldrig gör fel. Du kan väl inte mena att han skulle ha råkat i onåd ”pga misstag, p.g.a. dubbeltydigheter i lagtexter, p.g.a. dåliga råd från experter, etc. ”
    Vill du påstå att han inte kan så mycket som han vill påskina att han kan…? vilket ska vi tro på ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.