Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ett riktigt skrämskott…

… fick jag idag. Hjärtat vill fortfarande slå lite fortare än vanligt och jag känner mig faktiskt lite matt i kroppen…Jag är nog lite "shooookad"

Jag skulle laga middag och vrider på ugnen på varmluften och 225-250 grader vänder mig om mot andra bänken och börjar mickla med min assistent.  En pizzadeg ska knådas och fyllning till pizzan hackas… Det börjar lukta bränt och jag tänker att, Nu tänker assistensen lägga av också… "damn it" …

Dom brinner en efter en… mina köksmaskiner… så jag stänger av den och det luktar ordentligt bränt… och jag står och lutar mig över maskinen för att känna om den är varm nånstans.

Då smäller det plötsligt till som ett bössskott i spisen bakom mig och jag hoppar högt av skrämsel, vänder mig om och får se hur det bolmar upp tjock svart rök från baksidan av spisenJag skrek gögt av förfäran och både pojkarna och maken kommer rusande. dom får fram spisen, drar ut kontakten, och börjar undersöka. Det slutar ryka och vi kan så smått börja kolla när vi bytt proppar. Det visar sig att det är fläkten till varmluften som brunnit. resten av spisen och ugnen funkar som vanligt…

Så jag kunde fortsätta med middagen och vi klarar midsommarhelgen… tror vi…men det lät på vår världens bästa hyresvärd som om det kommer en ny spis till veckan… skönt! Jag sa till maken att,  Nu sitter du i köket och tittar på spisen medans jag använder den. Jag vägrar att vara ensam med den.

Och så tänker jag på dem som blev utan bostad  i Skellefteå pga av branden… fy så hemskt…

……………………………………..

Nu har vi ätit och vilar ner maten och sen ska vi handla för morgondagen. Kanske det är lite mindre folk nu på kvällen än tidigare idag…

Trött och medtagen är jag fortfarande efter manglinn i måndags. Total utslagning i två dagar. Idag har jag varit lite piggare och kunde faktiskt vara barnvakt åt väninnan en timme medans hon späkte sig på BC. Man tar ju alla tilfällen att bonda med Lillkompis, som förövrigt är världens smartaste unge… konstaterades idag. I det lilla huvudet rörs en massa saker som ska bli jättespänande att ta del av när han blir större och kan förmedla sig.

 

Mot affären alltså

 

Hej på en stund

 

 

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Max Fredriksson

    Vi hade en liknande händelse för ett par veckor sedan. Frugan ringde och sa att jag mste kolla på spisen, den fungerar inte. -jag tänkte att det lär väl vara en säkring som gått. Men väl hemma igen så visade det sig att alla säkringar var hela. Jag drog fram spisen och då sprakade det till i kontakten som redan hade hunnit bli lite bränd och svart. Rena turen att det inte börjat brinna! Ny spis står på plats.

  2. Kristina Norman

    Svar till Max Fredriksson (2011-06-23 22:50)
    Ja fy så hemskt… man blir lite darrig efetr en sån händelse… Tur att det gick bra… och nu har väl Kattis en induktionshäll toppbetyg i bäst i test på plats. ;)))

  3. Sven

    Det är sånt här som höjer levnadsomkostnaderna, det hade för en normalhändig varit billigare att byta fläkt eller kontakt! Men det är i ett slit och släng samhälle vi ofrivilligt har hamnat!

  4. Kristina Norman

    Svar till Sven (2011-06-24 12:00)
    NU beror det väl på vilket skick spisen har iövrigt om det lönar sig att byta grejjer, eller om det är dags att köpa en ny. Men tack för din åsikt och att du tog dig tid att skriva ner den till mig.

  5. Max Fredriksson

    Jag kan i och för sig hålla med Sven men att byta en trefaskontakt i en spis får man inte göra själv så det är inget för en normalhändig. Jag har den praktiska kunskapen och kan utan vidare klara av det eftersom jag i grunden är elingenjör om än svagströmmare. Men för vår del så har vi pratat om att byta spis i några år så då var det lika bra att göra det även om det inte riktigt blev när vi hade tänkt det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.