Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Det tar aldrig slut…

 

FP: 9 av 10 förtidspensionerade kan jobba

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Fundersam arbetare

    Är det så fel egentligen att man söker jobb som även förtidspensionerade kan klara av? Är du helt oarbetsför? Vad jag förstår sitter du i olika nämnder i kommunen politiskt och då måste väl du vara lite arbetsför iaf eller? Menar inte att vara dum på något sätt med min fråga vill jag poängtera. Är du inte arbetsför så är du inte det.

  2. Kristina Norman

    Svar till Fundersam arbetare (2011-06-27 17:02)
    Nu är ju det precis tvärtom man gör… Man tvingar förtidspensionerade in i en situation som dom inte har kapacitet för . Liksom man jagar cancersjuka och personer med andra dödliga sjukdomar med tidsbegränsade sjukskrivningar,med stenhårda gränser. ”Andas du så kan du jobba” Det är inte en human människosyn!

    Jag har genomgått utförliga tester och man har befunnit mig helt arbetsoförmögen inom överskådlig tid.
    Men hoppet är det sista som överger en och mitt politiska engagemang är för mig ett försök att tänja mina gränser och försöka gå framåt. Det innebär ett par ett nämndsmöte varannan månad och KFM en gång i kvartalet. Dokument som ska läsas in för varje möte har jag en 7 – 10 dar att göra och kan göra liggande upp pallad påkuddar med lapen i knäet. Efter varje nämndsmöte tar det upp till en vecka innan jag är ”på benen” igen och det krävs ganska omfattande planering för hela familjen för att få det att gå runt.

    Det är alltså mycket krävande för mig och jag har hela tiden varit tydlig med att jag kanske inte klarar av att sitta hela mandatperioden ut. Men jag tänkte göra ett försök.
    Så som svar på din fråga alltså:
    Jag gör det jag förmår och ibland lite till, och det får jag oftast betala med att bli sämre under en period. Det kompenseras genom att min man får dra ett tyngre lass. Så ligger det till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.