Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Skandalöst!!!…

…. Idag kan man läsa om att regringen visste mycket väl om den situation som utförsäkrade  människor skulle hamna i men man valde att ignorera detta och körde helt enkelt över över  de tjänstemän som varnade för de orimliga följder som skull komma. 

(Utförsäkrade=nollklassade  förövrigt ett nytt nedvärderande ord som tydligen används om människor som har sämre utgångspunkt än dom allra rikaste i Sverige )

Tjänstemännen som kördes över har gjort en sk promemoria med en samling dokument som visar på händelsekedjan och vem som sade vad ?

Det kan man läsa på dagens  Sveriges Radio Nyheter/Ekot.

citat

Av promemorian framgår enligt GP att den förra socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M) förutsåg problemen med de nya sjukreglerna och varnade för orimliga följder, bland annat för de "nollklassade".

Hennes departement slog larm, men blev överkört i förhandlingarna.

Tjänstemän som var med i förhandlingarna inför sjukförsäkringsreformen beskriver dem som kaotiska.

– De värsta och hårdaste förhandlingar jag varit med om i hela mitt politiska liv, säger en tjänsteman till GP.

Tjänstemännen på socialdepartementet upprättade därför i december 2009 en promemoria, för att dokumentera vad olika departement och partier sagt under förhandlingarna.

Regeringens hållning har varit att lagen fått oförutsedda konsekvenser, vilket alltså motsägs av tjänstemännens dokumentation.

På torsdagen samlas socialförsäkringsutskottet för att fatta beslut om de rödgrönas förslag till förändringar i sjukförsäkringen. Detta förslag ska sedan debatteras och beslutas i ett extrainkallat möte i riksdagen på fredag.

slut citat

Är vi förvånade ? Nej egentligen inte. Så mycket trixande och micklande som förkommit med statstik och siffror, bara för att nämna en sak som det tycks bluffas med, så kan man väl påstå att de allra flesta ( utom alliansen och dess företrädare, då förstås)har fattat att hela grejjen är fel…. Helfel!

Jag tänkte fråga om man ska skratta eller gråta ? Men när jag tänker på alla människor som hamnat i minst sagt brydsamma, för att inte säga outhärdliga och omänskliga situationer… då vill jag faktiskt bara gråta…

ja… det får jag nog göra , för det måste ut …

Regeringen visste , men valde att strunta i det… så omänskligt och cyniskt som det bara kan bli…så ovärdigt Sverige 2011.

Hej på en stund

Netroots man läsa fler kommentarer om detta

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Roger Jönsson

    Hej Kristina
    Utförsäkrade=nollklassade, de begreppen fannns redan under senaste mandatperioden då S styrde. Jag satt med i en myndighet somm hette ”Försäkringskassedelegationen” för Västerbotten.
    Allt det som du klagar över fanns på gång från S under denna tid. Alliansen tog med sig detta och stramade till lite ytterliggare.
    Jag som KD:are tycker att åtstramningen blev för hård och att man bör hela tiden utvärdera och rätta till de fel som uppstår.
    Men vi ska inte glömma att det redan var på gång under 2002-2006.
    Sedan har jag själv erfarenhet om hur personer behandlades under början av 2000 eftersom jag själv drev ett ärende angående sjukersättning.
    MVH Roger

  2. Kristina Norman

    Svar till Roger Jönsson (2011-06-30 23:03)
    Hej Roger! Du har säkert rätt. Men ordet nollklassade var nytt för mig och jag tycker det låter oerhört nedvärderande.
    ”Allt det som du klagar över fanns på gång från S under denna tid. Alliansen tog med sig detta och stramade till lite ytterliggare.” skriver du…
    Det är just det som är grejjen. Vi är/var alla väl medvetna om att förändringar i systemet är ett måste. Men den här strypsnaran som alliansen har konstruerat var det aldrig tänkt att bli. Det får du mig aldrig att tro.
    Kd svalde detta med hull och hår för att få en plats i regeringen när det röstades igenom. Helt obegripligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.