Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

En helt ok …

… morgon med kaffe och ljudbok på min soliga balkong. Liza Marklunds Nobels testamente började jag med igår kväll… Den har jag försökt lyssna på ett otal gånger påkvällstid tidigare men alltid somnat ifrån första cdn flera gånger till jag lessnat och börjat med nått annat.  Tydligen har det inte varit den sortens deckare som fallit i min smak just då. Men så lyssnade jag på Livstid med samma författare härom dan och då föll andan på…

 

 Maken åkte till Umeå på träningsläger  med UIK i morse och jag kan grotta ner mig i mina böcker allldeles ostört.;)

För den som är intresserad så hade VF (Pappersbilagan), igår ett stort uppslag om UIKs satsning på Elitserien denna säsong, med en hel del nya spelare. Vissa är riktiga "storpajka me brehängslen" inom gebitet. och bland dom nya förvärv som UIK har gjort så ingår Maken, Urban Norman och hans radarkompis Stefan Rynell och vår junior Jesper Hansson från Vilhelmina. Det ska bli riktigt spännande att följa lagets framfart i vinter.

Det ser ut att bli en sen start för Nordallsvenskan där Vilhelmina IK / Bowling ska spela. Dom kommer nog inte igång förrän vis 3e spelomgången. Oklart för mig varför denna försening, men jag gissar att det beror på dom omorganisation som Förbundet hade tänkt sig i den serien. Flera klubbar har protesterat mot detta eftersom det innebära betydliga fördyringar mest i form av resor. Några har t.o.m hoppat av pga detta.

 

Jag ska ta på mig hjälmen och puttra ner på affärn med min moppe och köpa mig lite go’saker att snaska på och sen ska jag och äldste sonen hjälpas åt att göra en jätte stor lasagne så vi har nått matnyttigt  också…

Pizzaplåten som jag gjorde igår till middag är redan slut. Det som blev över bidde nattamat till sönerna, och det fanns en liten bit kvar i morse som jag värmde och åt till mitt morgonkaffe. Kanske måste göra en plåt till så behöver jag inte bekymra mig om mat nått mera i helgen… känner inte för matlagning överhuvudtaget nämligen. Tanken på disken som brukar hopas när jag står vid spisen känns överväldigande. Varför är det så svårt att laga mat utan att disken ska översvämmas? Jag har sett när andra lagar mat att det går, men jag klarar uppenbarligen inte av det.

5 grader var det i morse kl 07.30… !!! Känns som om sommaren försvann i ett kick och nu gäller det att ta vara på de sista solstrålarna.

Scanna bloggar  och tidningar har jag också gjort idag och känner mig faktiskt lite nedslagen över människans oförstående  och ondska mot varandra. Tänkte skriva ett inlägg om det, men det får ligga till sig så länge… Har ingen inspiration för det heller… Jag tror faktiskt att jag börjar bli förkyld eller nått, för jag känner mig helt hängig på alla fronter. Helt ur slag är ruggugglan. Då passar det bra att förpassa sig till ordets magiska värld och att få leva sig in i andras fantasier  och påhitt.

Hej på en stund

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.