Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ett kort …

… möte blev dagens Fullmäktige. 51 minuter…De tyngsta punkterna ( budget och avgifter) gick till återremiss eftersom vi har fått ny skatteberäkning i dagarna, som innebär betydligt lägre skatte-och statsbidragsintäkter för perioden 2012-2014 än vi har i budget materielet.

2012 -4483tkr

2013 -3811tkr

2014 -6943tkr

Vi behöver alltså analysera prognosen på årets resultat i delårsbokslutet augusti för att se om vi behöver göra några omprioriteringar i budget.

Andra beslut som togs var b.la.

Socialnämndens omorganisation klubbades igenom och påbörjas 1 januari.

Organisationen men ensamkommande flyktingbarn startar den 1 september .

Upphävning av rivningsbeslutet på Fjällgatan 21 och försäljning av fastigheten godkändes.

 

Om vi hade rekord förra gången på längsta mötet ( 18 timmar) så blev dagen möte rekord i kortaste mötet.  Den samlade Alliansen  valde att bojkotta mötet. Vi fick besked timmen innan mötets början via media.

I länderna i Nordafrika där offrar människor sina liv för att få demokrati men borgarna i Vilhelmina behöver tydligen inte ta sina förtroendeuppdrag på allvar. 

 Den fria viljan råder förstås, men man kan ju undra om den borgeliga alliansen har tänkt igenom hur det här ska uppfattas av deras väljare? Att man kastar in handduken när det gäller…? Detta gagnar ju på intet sätt de väljare som röstade på alliansens representanter.

Omoget! Nonchalant! Oansvarigt ! Det ultimata sveket mot Vilhelminas borgeliga väljare.

Ofattbart helt enkelt!

 

Möjligheterna(S) Vilhelmina

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.