Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Hej vad det …

… rullar undan ibland… Vaknade i morse och kändes som jag hade sovit hela natten , för jag HAR sovit hela natten. För första gången på en hel evighet. Utan domningar, smärta, yrsel och tvärpip i öronen och utan hjärtklappning, dubbelslag,  ångest och annat tjafs… och jisses vad lite sömn kan göra på en människokropp.

Följdaktligen har jag också hunnit med lite sysslor idag som jag annars inte skulle ha orkat med… främst i köket. Kokat 5 liter lingonsylt och malt köttfärs i parti och minut, bland annat. Nu har jag tagit "lunch " och ätit mannagryns gröt( med smörbrunn) finns det nått godare? Jag tror inte det…

I eftermiddag ska jag rulla köttbullar. Ett par långpannor kommer det att bli, så jag kan frysa ner till en annan dag.

Ingen behöver väl undra vad det blir middag här idag då antar jag …;)

Imorgon ska jag göra fisk med räksås… Såg på tv igår om Findus färdigmat  där just fisk m räksås innehöll 1 (en) räka. Resten var smakpulver… Hmmm inte bra ! Inte bra alls! INte undra på att färdigmats försäljningen sjunker. betalarman för fisk med räksås är det väl ändå det man vill ha…

Men va gott det skulle vara med just detta, tänkte jag och dök ner i frysen och kan ni tänka er… Där fanns både fisk och räkor… T.o.m en förpackning dill fanns där, så det enda jag behöver komplettera med är ett par citroner…Potatismos på nypären till kommer att bli det godaste den här veckan… och så kokta gröna ärtor…Farfar kommer att få frossbrytningar av allt det goda. … jag med 😉

Igår var det Medlemsmöte i Vilhelmina S-förening och till vår stora glädje dök där upp 2 (två) nya medlemmar… Det bådar gott inför framtiden. Information om aktuella händelser som hänt och sånt som kommer att hända.

KUn hade nämndmöte igår och på torsdag är det Socialnämnden.

Ks hade möte förra veckan

Nytt ledningsteam på gymnasieskolan håller på att utses och planerna för förskoleverksamheten fortskrider. Inom soc  har vi fått en ny förvaltningschef, Karin Nordlund, som kommer närmast från Dalarna och vi sätter omorganisationen i sjön.

Ekonomin ser inte så jättebra ut, som nämnts tidigare. Regeringen har minskat på anslagen och därför gick ju budget 2012 till återremissi senaste fullmäktige…  Vi måste därför gå igenom och se om vi måste göra justeringar innan vi slår fast budget 2012.

Vi har också börjat introducera studiecirklar inom den socialdemokratiska rörelsen som kommer att innefatta olika  huvudområden och vi kör studiecirklar fram till 2014.

Jag och Partiets farmor var på en superintressant dag på Medlefors för 2 veckor sen  och vår uppgift som sittande studieråd i Vilhelmina, är att implementera det vi fick oss till livs där på våra kamrater här hemma… Känns jättekul!

Investeringsplanerna fortskrider.

Granbergstippen sluttäckning är påbörjad. Förra vecka gick startskottet till renoveringen av reningsverket och Bollhallen börjar bli en imponerande syn för ögat.

Som vanligt mycket intressant. Gofika och trevlig samvaro är förstås också ett inslag som är obligatoriskt på våra möten…

och nu skriver jag på flera bloggar samtidigt som jag tjattar på fejjan… lite för många järn på en gång så jag  stänger av nu

Hej på en stund

 

 

 

6 kommentarer

  1. Maria

    Det är bra att du hinner med hushållsbestyren också mitt i allt partiarbete och bloggande. Eftersom jag röstar på S undrar jag bara en sak. Varför skriver du inte ut allt här som du skriver på S-bloggen? Jag tror det vore bra om fler läsare fick lästa det här:

    ”Vi kunde också konstatera att oppositionen nu har lämnat in totalt 18 överklagningar och syftet med dessa överklagningar börjar mer och mer likna ren och skär förhalning av det handlingsprogram som vi socialdemokrater gick till val på och som vi nu arbetar på att verkställa. Det känns väldigt sorgligt att det ska vara på det viset. Varför är det så svårt att acceptera att vi, S och V, de facto har en så pass mycket större majoritet att det är vår politik som gäller? Det har ju Vilhelminaborna bestämt i valet.”

    Visst är det bra om det sprids Kristina?

  2. Findus

    Hej Kristina!
    Vi såg ditt inlägg och vill gärna kommentera. Findus vill vi hålla den högsta kvaliteten på marknaden och vara så tydliga med information om innehåll, råvaror och allergener som det bara går. Kvalitet och transparens är våra ledord.
    Vi välkomnar en öppen dialog och är lyhörda för kritik men vill också få chansen att ge vår bild av saken. Angående ”Fiskgratäng Räksås” så är 1% räkor räknat på hela rätten. Mer rimligt är att titta på såsen som utgör 75g av rätten. I såsen ingår 3,5 g räkor, vilket motsvarar ungefär 3-4 räkor i en portion sås. Ytterligare smak av räkor får såsen av räkextrakt från urkokta räkskal – vilket är samma princip som för vanlig buljong.
    Läs gärna mer på: http://bit.ly/naSc4Q
    Mvh
    Findus

  3. jag e oxå trött ibland

    du hinner lika mycket som en heltidsarbetande du. Tur att det finns någon annan som betalar, nej visst ja, det är ju inte sossarnas partikassa som betalar utan vi via skattsedeln! Tackar! Skulle tro att du inte tar denna kommentar. men jag tror ändå att du e så pass friska att du oxåkan jobba några timmar i veckan i stället för att sossarna har dej som gratis arbetskraft!

  4. Kristina Norman

    Svar till Findus (2011-09-15 10:27)
    Findus: Tack för er respons. Roligt att veta att ni läser och bryr er tillräckligt mycket för att svara. Jag ska kolla in er länk och förkovra mig.

  5. Kristina Norman

    Svar till jag e oxå trött ibland (2011-09-15 20:42)
    Jag påstår, eftersom du skriver anonymt, att du inte tillhör min vänkrets. Mina vänner skulle aldrig skriva anonymt.
    Eftersom du inte ingår i min vänkrets så kan jag också påstå att du inte känner mig överhuvudtaget och därför inte har en aning om hur mina dagar egentligen ser ut. Och eftersom ditt uttalande är grundat på ren okunskap om min person, så tänker jag ha överseende med dig.
    …och sist men inte minst …
    Det är ingen som betalar någon för ideellt arbete. Så dina skattepengar är i tryggt förvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.