Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

vet Reinfeldt vad svår sjukdom är?…


Politisk okänslighet mot svåra sjukdomar.
Högerns omänskliga handlande!
Högerns dogm: Att vara okänslig mot svårt sjuka människor
Människor är alltid skojare – även vid sjukdom
Människor är arbetsskygga – inte sjuka.
Läkarens intyg gäller inte. Alla skall arbeta.
Cancer är ingen sjukdom, menar Höger-regeringen.
Läkares intyg gäller inte för sjukdom. Det är tjänstemän som avgör.
Detta är Högerns – med sin ledare Reinfeldt – syn på vård och omsorg, som är en av välfärdens viktigaste delar!

Detta kan man läsa på dagens CG Carlsson S-blogg. Läs mer än gärna hela hans blogg…

Attityden, cynismen och fördomarna mot både sjuka och arbetslösa frodas ända längst upp i toppen och sprider sig som en varböld, likt ringar på vattnet.

Behöver jag säga mera?

 

 

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. fd sosse

    Först vill jag säga att de märkliga kommentarer du fått i helgen är helt fel. De är fel för att de inte medför debatt (vilket jag anser är demokrati) utan är bara påhopp. Men dock vill jag komma med lite mot argument mot CG Karlssons blogg som du kopirat. Att tjänstemän inom Försäkringskassan bestämmer över läkarintyg- så var det redan under Ingvar Carlssons s-styre. Något som min mamma drabbades av. Enligt läkar intyg var hon berättigad till sjukpension, vilket Fk tjänstmän sa nej till. Du kan få kopior av detta om du vill. Med andra ord, fel beslut har funnits rätt länge. Sen jag har faktiskt inte sett att Moderaterna tycker att ”cancer inte är en sjukdom”. CG Karlsson borde kanske visa upp det, innan han skriver så. Det leder bara till ”pajkastning”. Jag har en jobbar kompis med cancer, som går i behandling och jobbar 50%, hon har haft turen att inte må illa av cystostatika behandling och tycker själv att det är jobbigare att vara hemma med alla jobbiga tankar runt sin sjukdom. Det funkar inte för alla det inser jag, men det bästa måste väl vara om den sjuke själv avgör? När hon ser kvällstidningsrubrikerna mår hon än sämre…..

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-09-19 22:45)
    Tack för din kommentar.

    Som i alla bloggar som skrivs lämnas ett visst utrymme för fri tolkning och man får förstås läsa med en nypa salt och en förståelse om att allt som skrivs i bloggar inte är absoluta sanningar utan ofta bloggarens åsikter. FAKTA, har jag lärt mig, ska understrykas av ref materiel.
    Jag är också medveten om att det är olika för alla och allt beror på hur man mår. Men jag tror också att det har varit så i alla tider att om man vill jobba så kan man göra det. Visst har det varit misshälligheter tidigare också men den cynism och omänskliga attityd som nu serveras den sjuke är inte värdigt vårt Sverige anno 2011… Vi kan bättre är så… Men moderaterna vill ju driva frågan åt andra hållet och de som är sjuka allvarligt eller mindre allvarligt förlorar sitt värde som människa. Så ska det inte vara. Vi socialdemokrater menar att vi har råd att bry oss om våra medmänniskor och vi menar att vi tjänar alla på att ha ett jämställt samhälle.

  3. Linkan

    Varför bryr ni er då inte om era medmänniskor i Vilhelmina???? En sak till…folk har alltid blivit utförsäkrade och minst emapti har jag sett från Socialdemokrater. Dom jag känner som är borgare bryr sig verkligen så dra inte alla över en kam.

  4. Kristina Norman

    Svar till Linkan (2011-09-20 13:20)
    Det där sista du skriver är huvudet på spiken direkt … dra inte alla över en kam.
    Jag försöker att inte göra det och det borde du också göra …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.