Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Mera om S skuggbudget…

… kan man läsa om i Bengt Silverstrands blogg "Så styr socialdemokraterna"

"Den som inte visste bättre eller under en längre tid befunnit sig på behörigt avstånd från fosterlandet kunde lätt förledas att tro att det inte var borgerligheten utan socialdemokratin som fortfarande styrde Sverige.  Ty maken till nästan hysterisk fokusering kring det socialdemokratiska budgetalternativet får man nog leta efter."


En annan läsvärd blogg i samma ämne är Röda berget.

 

Han konstaterar att "Juholt skrämmer skiten ur moderaterna…"….

 

 

 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Svar till Erik (2011-10-07 10:10)
    Det skulle vara intressant om du kunde vidare utveckla vad det är som gör att du tycker det? Din kommentar som den ser ut nu, ger inte ett vettigt bidrag i diskussionen.

    Vi har en annan utgångspunkt i samhällsbygget än vad moderaterna har. Vi har en helt annan syn på hur vi ska bemöta våra medmänniskor och vi tror på helt andra åtgärder. Och när tom Regeringens egna sakkunniga kritiserar den politik som Reinfelth och Borg för, så måste det ju vara nått fundamentalt fel nånstans.

  2. Kristina Norman

    Svar till Per O (2011-10-07 16:21)
    Jag skulle tro att alla kan göra fel i det snåriga regelverk som finns… Men visst var det klantigt att inte hålla reda på bättre…

  3. fd sosse

    Hur svårt kan det vara att läsa innantill ”grunden är att man har sitt permanenta boende någon annanstans och därmed sin familj där” för Håkan Juholt? Jag tycker det han gjort är faktiskt mkt värre än Monas toblerone. Eller är det som dn.se skriver ”enklare för män inom sossarna att komma undan?” Sen vad det gäller skugg budget från S så ser jag inget speciellt för Norrland. Satsning på utbyggd tunnelbana i Stockholm, snabbtåg bana sthlm-linköping, bro mellan Helsingborg-Helsingör och sist men inte minst: ökat student bostads byggande på universitetsorterna. Ja, åtminstone bra för oss i Umeå. Men vad egentligen tillför skugg budgeten norrlands inland? Det kallas ju t o m för urban utveckling….Grunden för kommunikations satsningar verkar till största delen bli söder om dalälven. Naturligvis begriper jag att av sveriges 9 miljoner så bor 8 av dessa söder om dalälven så jag förstår ju varför man söker blivande röster där. Men sluta tala om vad S satsar på norrland, för det gör man inte mer än något annat parti.

  4. Lars

    ”Jag skulle tro att alla kan göra fel i det snåriga regelverk som finns… Men visst var det klantigt att inte hålla reda på bättre…”

    Klart som korvspad att han visste vad han gjorde, om inte är det väl lika hemskt.

    Inkompetent och/eller girig. Två egenskaper han måste ha ärvt från socialdemokraternas forna partiledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.