Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

På tidningen ETC…

…. Skriver Johan Ehrenborg om " Det journalistiska haveriet"

KRöNIKA

Det är inte medborgarna eller politikerna som hindrar landets politiska samtal att utvecklas. Det är de politiska nyhetsjournalisterna.

Så vad har vi lärt av förra veckans mediedrev som fick namnet ”Juholtaffären”? Att det som ropades ut inte var sant utan överdrivet, att det ”glasklara” var väldigt dimmigt, att huvudpersonens ursäkt var orimligt stor, att riksdagens byråkrati är ett skämt där man inte ens kollar utbetalningar trots att blankett och namn på övernattningsboende finns att läsa på bordet? Riksdagens kontor klarar inte det som varje småföretagares ekonomiassistent måste klara vid månadens kvittoredovisning till de anställda…. Läs mera>>>>
 

Mycket läsvärt om du frågar mig

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Svar till Karl H (2011-10-21 22:50)
    Sanningen är att Juholt har stått stark genom den prövning som han utsatts för på ett sätt som få människor skulle klara… och ha fortsätter att stå rakryggad och orubblig i efterdyningarna som en sann ledare!

  2. Kenneth Hellberg

    Kristina:
    Utan att lägga någon värdering i det hela (jag tror inte att allt kommit fram på bordet)
    så handlar det inte om VU eller partistyrelsen har förtroende för Juholt, det är vi väljare som ska ha det och siffrorna visar att så inte är fallet. Faller vi igen vid nästa val så kommer välfärden vara totalhavererad och att bygga upp den igen kommer bli oerhört svårt.

  3. Kristina Norman

    Svar till Kenneth Hellberg (2011-10-23 12:30)
    Som du säger: Allt har inte kommit fram på bordet, men vi kan ju se indikationer på att saker inte riktigt är som det framställts i media…Tex med den sk glasklara regeln som inte var så glasklar. Eller att drevet framkallades av en dålig faktabaserad artikel… ja, vi kan gör en lång lista…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.