Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Dagens rekommenderade läsning…

… blir Ett hjärta rött som idag handlar om

Politk som absurd och grym teater

 

Orwellska;

”….språkbruk som beskriver verkligheten i förskönande syfte för att kamouflera ordets egentliga innebörd.”

I helgen höll Moderaterna sin stämma.Medan det nya ”idéprogrammet” kritiseras för att vara en provocerande historieförfalskning, har de spridda brottsstycken från tillställningen, som nått allmänheten, kännts alltmer ”som en slags absurd teater” kryddad med nymoderat  >>>>>Läs mera i länken ovan

Dags att påminna igen om moderaternas politik genom åren

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. fd sosse

    Nej, vad tråkigt du skriver! Har du inte förstått vad ordet ”nya moderaterna”? Du vet vad ny betyder? Jag skulle aldrig ha röstat på M under 30-40-50-60 talet. Aldrig. Men din liknelse får mig att tänka: nazismen i Tyskland, hur hanterar du det? Stazi angivare i DDR? Är tyskarna som folk överhuvudtaget några man kan umgås med alls? Eller skriver du vad de har gjort? Du måste ju sluta klaga på alliansen, och hellre vara orolig över sifo mätningen som gav, gav S 25,2 % Läs sedan norrbottens kurirens och norrländska socialdemokratens text om juholts besök på ABF i Kiruna. Pensionärerna var förbannade, med rätta. T o m min mest röde svåger har lessnat. Spiken i kistan var ”urban utveckling”, knappast ngt för Norrland.

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-10-24 21:26)
    jag tycke rabsolut att det är nödvändigt att skriva om när någon försöker sig på en förfalskad hirstorie beskrivning. jag vet att moderaterna kallar sig nya och anammar socialdemokratiska slag ord och ideer, och det är väl bra om man bröjar tänka mera humant. Men att försöka slå i folk att man alltid har jobbat för jämlikhet och mot apartheid är nått som är ren lögn tyder ju på att moderaterna fortfarande är samma gamla parti som säger en sak och gör en annan och det är inte godkänt.

  3. Debattläsare

    Kristina, du som tycker så mycket illa om alliansen och olika tidningar som skriver elakt om er ledare, vill veta vad du tycker om dina kompisar på landstinget som gör vad de kan för att vården i inlandet ska haverera…Inget skyll på regeringen nu utan vad tycker du om det (s) ledda landstingets förslag om nedskärningen i inlandet?

  4. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-10-24 21:26)
    När det gäller landstingsförändringar är det ofta jättebråttom, svårt ibland att få detaljkunskap och detta är djupt olyckligt.
    Nämnden för folkhälsa och primärvård har efterlyst konsekvensbeskrivningar och en information om hur förändringarna ska kunna fungera.

    Tjänstemän och verksamheter har tagit fram ett 70 punktsprogram, i detta finns förslagen som nu debatteras, ett nytt system angående ambulansverksamheten ska införas, i Åsele Malå och Robertsfors försvinner den stationära ambulansen, IVPA (i väntan på ambulans) ska räddningstjänsten svara för, FLER människor ska flygas med ambulanshelikoptern (utrymme för den finns), glesbygdssjukhusen som etableras i Vilhelmina och Storuman skall vara till stor hjälp sägs det. Glesbygdssjukhus, vad är det _ jo utökning av vårdplatser till 6-8, utökad diagnostik, utbildningsansvar och ansvar för att serva de närliggande orterna och hälsocentralerna bl a.

    Sorsele och Dorotea mister akutplatser men palliativ vård ska kunna bedrivas, köp av kommunen alt annat sätt.

    Totalt säger förslaget minus 80 vårdplatser i länet, på lasaretten rätt stor förändring.

    Vi ska gå från specialistplatser till sjukhusplats, till primärvård och egenvård, vi behöver en nära sjukvård, just nu nyttjas väldigt hög del dyr specialistplats där sjukstugorna kunde ge lika bra vård säger proffesionen, de som ligger bakom förslagen.

    Ambulansförslaget bör omprövas, vidare försöker politikerna från inlandskommunerna få svar på hur detta ska kunna fungera om det går igenom, har man tänkt nog i detalj, har man beaktat avstånd, trygghetsfaktorn som ambulans utgör osv…

    150 miljoner ska detta förslag ge, och hemska tanke, om borgerliga regeringens skatteutjämningsförslag går igenom verkar vi i Västerbottens landsting förlora 320 miljoner kr, vad ska då till för att få en ekonomi i balans????
    Politikerna från inlandet kämpar på. Vi vet att det måste sparas, men vi vill att alla ska ha så lika vård som möjligt.
    Fortsättning följer ….

  5. Debbatläsare

    Tack för ditt svar även om jag tycker det var lite ”goddag yxskaft”.Tycker du verkar nöjd över landstingets sparförslag! Undrar hur det skulle låta om det var alliansen som kom med sådana barocka sparförslag? Nää förslaget är uruselt och det vet du om basta!!

  6. Kristina Norman

    Svar till Debbatläsare (2011-10-26 15:27)
    Jag föreslår att du kommer på vårt öppna möte den 31 oktober då Landstingsrådet Peter Olofsson kommer hit till Vilhelmina. se annons i Vilhelmina aktuellt.
    Jag är inte nöjd med förslaget, men jag har inte haft tillfäller att läsa in mig på hela programmet. Men jag undrar hur det slår om man istället för två ambulansbilar kan nyttja helikoptern mera och dels få tillgång till mer avancerad vård på närmare håll.
    Det kanske är ett annorlunda sätt att tänka som skulle kunna fungera, kankse med lite justeringar, jag vet inte…

  7. fd sosse

    Du har fel. Vi i verksamheten, jag har arb inom landstinget i 25 år brukar vara de första att inse när ekonomin går negativt. Inte landstingspolitikerna, som dessutom inte har vårderfarenhet i allmänhet. Jag vet att du inte är engagerad inom landstinget, men kanske ska du som sett storheten i detta förslag försöka tala dina parti vänner i Åsele till rätta? Jag menar att det finns även en misstro från inlandet gentemot kusten, och där kan du väl hjälpa till? Så långt är det ju inte mellan V-ma och Åsele? Rörmokarn blir säkert glad över din hjälp. Sen märker jag att du fortfarande inte svarar på hur du kan göra skillnad på M och Tyskland. Jag tycker visserligen att det var jävligt dumt av M och Sofia Arkelsten att låtsas som historien var en annan. Det är så. Men det är lika dumt av dig att rabbla upp det gårdagen. Jag hörde Göran Persson live för nga veckor sedan, och säga vad man vill om honom, men mitt i Euro krisen sa han att ”vi kommer att skaffa euron förr el senare”. Det är få sossar som vill ha euro nu, ska du göra samma liknelse där? Där S ändrat sig låtsas du ingenting om, och där M ändrat sig sista åren så blir det ogiltigt?

  8. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-10-26 23:28)
    Tja, nu är det ju så finurligt att vi har rätt att tycka olika.
    Jag tycker det är ett jäkla tilltag att försöka ändra historien och då är det hög tid att påminna om hur det verkligen var.
    Jag missade frågan om nazi, DDR och dagens tyskar. Och då säger jag så här. Skulle dagens tyskar komma och försöka skriva om sin historia som moderaterna försöker göra så skulle det finnas skäl att påminna dom också om hur det ligger till. Annars lägger jag inte dagens tyskar till last för något.
    Sen är det så att jag inte vet allt men jag försöker ändå ta reda på och svara på de frågor som jag får och vill tänka igenom alla aspekter innan jag börjar protestera högt! Men det verkar tyvärr inte uppskattas ett dugg. Som tur är så avgör jag ju själv om jag ska stånga pannan blodig eller inte och jag väljer att avstå. Så därmed avslutar jag den här tråden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.