Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

GLÖM INTE…

Glöm inte att tända ljus för alla som drabbats orättfärdigt av den nya sjukförsäkringslagen. En del av de finns inte med oss idag i livet men finns i våra tankar. ♥

9 kommentarer

  1. fd sosse

    Hur många har dött? Vart har du fått den statistiken ifrån? Soc styrelsen, dagens medicin eller scb? Eller är det ett face book rykte? Men kan inte påstå saker utan att kunna hänvisa till forskning, vetenskap eller statistik. Redovisa.

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-10-26 23:30)
    Jag har inte åberopat någon statistik så jag känner inget behov av att redovisa något sådant här. Det är inget ”Facebook rykte”. Det finns ingen anledning att misskreditera det jag skriver på det viset och jag tycker det är djupt oförskämt mot alla dom människor som farit illa i den cyniska hantering dom råkat ut för.Inte ens du kan ju ha missat att människor far väldigt illa och att det finns dom som inte har klarat av att kastas ut ur socialförsäkringssystemen och därmed inte finns med oss längre…Skäms på dig !

  3. fd sosse

    Jag har inget att skämmas över! Du brukar, med all rätt säga att du har rätt till dina åsikter- då har jag det också. Men det finns- faktiskt ingen statistik som befäster det du säger. Det fanns människor som blev misshandlade av FK även under Sossarna, även de som ändade sitt liv. Det här tragiska fallet i sept 2011 med mamman i Sigtuna som mördade sina barn efter en psykisk kris där inte den Sosse regerade kommunen beviljade henne ekonomisk hjälp? Socialhjälp är en kommunal verksamhet, inte staten! Sigtuna med bl a Arlanda är en rätt rik kommun. M a o kan man inte skylla på alliansen, utan kritiskt granska den egna verksamheten. Nej, jag tänker inte skämmas, jag är faktiskt besviken på dig. Besviken för att jag har upplevt dessa kommentarer oss emellan som rätt kul. Besviken för att jag under mina 25 år inom sjukvården, inte bara i Västerbotten tillbringat 12 julkvällar på jobbet och sett även under S hur människor farit illa, och hamnat framåt natten på akuten, iva osv. Att du sedan tror att utanförskapet startade 2010 är helt fel. Det fanns tidigare också, frågan är hur kommer vi vidare? Det går säga nej eller ja- men är det inte viktigast att vi provar? Utan att döma i förväg?

  4. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-10-27 23:27)
    Besviken säger du? Ja , det blev nog jag också när du antyder att mina åsikter är så grunda…

    Jag tror inte att eländet började 2006. Jag vet att det var fel innan också . Men borgarnas motivering till att eskalera eländet och köra försäkringarna i botten helt och hållet är just detta… Ett fel gör två fel rätt???? Så är det inte alls. Det är helt uppåt väggarna.
    Att man måste se över våra välfärdsförsäkringar tror jag inte att någon förnekar. Mne vad alliansen gjorde vara inte att se över och förbättra . man har raserat hela systemet och skapat ett ökande gap mellan klasserna i samhället och mellan rika fattiga. Det är helt uppåt väggarna.
    Jag kan kan tro att du på allvar försöker påstå att de försämringar som skett, och som vi alla kan läsa om i alla sorts media, inte är ett resultat av borgarregeringens politik.
    Vi har idag mer än 50 000 utförsäkrade från a-kassan och det ska fas3 har fler ”anställda” än Volvo Det finns hur många konstigheters som helst att ta del av runt fas 3.

    http://www.alliansfrittsverige.nu/search/label/Fas%203

    Angående den sjuka sjukförsäkringen så kan du heller inte ha i undgått att se att det är uppåt väggarna helt. Och om du har jobbat inom vården i 25 år och sett saker så har jag levt som sjukskriven / sjukpensionär lika länge och jag har sett och lever med de försämringar som dyvlats på oss, särskilt de senaste 5 åren. Jag har genomgått omtumlande och nedvärderande utredningar för att man skulle fastställa om jag verkligen var sjuk.
    De senaste 5 åren har man överhuvudtaget inte sett människan som drabbats utan man har räknat i siffror. Den lilla människan blir osynlig och helt försumbar i sammanhanget.
    Men lite svinn får man räkna med tycker Reinfeldt. Kanske kunde ha varit ok om det verkligen hade varit siffror man pratar om. Nu var det inte så! Vi talar om MÄNNISKOR!

    http://www.alliansfrittsverige.nu/search/label/Sjukf%C3%B6rs%C3%A4kring

  5. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-10-27 23:27)
    Naturligtvis är det bästa bästa för att komma vidare att kommunicera och komma fram till gemensamma riktlinjer och mål. Men den riktning som har varit de senaste 5 åren är inte acceptabelt. Vi måste se människan bakom statistiken och vi har råd att visa solidaritet mot dom som har det sämre. Vi ska inte använda pengarna till skattesänkningar åt dom mera välbeställda. Vi ska bygga upp välfärdssystemen till det som det var tänkt att dom skulle vara. Det gynnar oss alla i längden. Solidaritet, Jämlikhet och rättvisa!

  6. Kristina Norman

    Svar till Boule (2011-11-02 18:01)
    Bollhallen är en investering för framtiden och en i allra högsta grad nödvändig förbättring av arbetsmiljön både för våra elever och för den personal som ska jobba i dom lokalerna… som vi dessutom enligt lag var nödgade att åtgärda. Vi har en förhållande vis bra sjukvård häruppe… ta vilken dag som helst i Stockholm och jämför med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.