Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Mera läsvärt…

… hittar jag i Dagens Arena

 

I helgen antog Moderaterna ett nytt idéprogram på elva käcka sidor. Det skulle vinna ett floskelmästerskap i vilken världsdel som helst. Enligt en träffande beskrivning är dokumentet ”fullt med obegripliga hurtigheter som i en skruvad värld hade kunnat stå på lappen i en lyckokaka om hattmakaren från Alice i Underlandet startade Kinarestaurang med Per Schlingmann”.

Dokumentet har även anklagats för historieförfalskning. Det kontroversiella stycket beskriver en kamp för rättvisa och radar upp värdeord som rösträtt, jämställdhet och apartheid. Men den svenska högerns baner är som bekant full med fläckar.

När Moderaterna grundades 1904 var huvuduppdraget att bekämpa allmän rösträtt. Att M röstade nej till fri abort 1974 är kanske det mest flagranta exemplet på aktiva handlingar mot ökad jämställdhet. Från 1960-talet och framåt tog M avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika.

LÄS MERA UNDER LÄNKEN OVAN>>>>

#stuffmoderaternadid

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. B-RW

    När jag var liten sa mina föräldrar,en sak ska du lära dig allt som är till det bättre,det är högern emot.Atp var dom emot.När jag växte upp på 60 talet kom en massa reformer,som skulle gynna arbetarna och dom svagaste men allt var högern emot.Det var då jag upptäckte, utan deras påverkan ja det här stämmer ju.Visserligen tycker ju jag, att sossarna är högervridna också.Dock ligger mitt hjärta till vänster.

  2. Kristina Norman

    Svar till B-RW (2011-10-29 17:32)
    Så är det ! Vi fotrötter måste engagera oss mera och påverka politiken. Mera enegagemang alltså. Flera människor i politiken. om det är en procent av befolkningen som har makten nu så är det ändå 99 % som har rösten, vi måste få folk att agera!!!!
    Så var det på början av 1900 -talet och historien talar ju om hur det gick. Då fick vi igenom våra reformer och byggde upp det samhälle som vi har haft tills nu.Vi måste ta tillbaka våra rättigheter som människor i ett jämlikt samhälle. Det kan vi göra om vi går samman och kräver det det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.