Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Vår historia skrivs om igen…

På den borgerliga sidan har det visst börja bli kutym att man försöker ändra på historien … Varför man ens försöker är för mig en gåta men, alltid finns det väl nån som inte bryr sig om att ta reda på fakta som kommer att gå på den finten. 

Nu är det flera som försöker påstå att vänsterledda regeringar tenderar att öka sitt lands statskuld emedan borgliga regeringar inte gör så… Vill man ha adekvat information kan man gå in på vår "sosseblogg" och läsa Max inlägg om hur det ligger till med Sveriges statskuld…

 

Möjligheterna (S) Vilhelmina

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Läggs det in när olika kriser har skett samt vilka som tog över så visar det vem som bär lastet att styra åter tillbaks till sund hållning med stats skulden. Så klarna bilden annorlunda än vad borgligheten påstår.
    Alliansen är duktiga på att skylla på dagens kriser att inte investera för framtiden samtidigt de blundar undan på vilken tyngd socialdemokraterna fick ta över förra gången i makten av den krisen.
    Särskilt kring ungdomsarbetslösheten höga siffor och vad har de bidragit av förtidspensioneringarna av samma grupp. Så hackas det på era arbetsmarknadsåtgärder. Jaja så är det med societeten, förneka sina egna handlingar oc hlägg skulden på andra istället. Altl ifrån fuskande de själva gör till att det är arbetslösas fel att mer piska och lägre villkor behövs för bättre siffor för sig själva.

  2. Kristina Norman

    Svar till Krister Klermalm (2011-11-11 19:30)
    Ja , vad säger man om det ? Blir man förvånad? Jo, lite grann faktiskt, fast det skulla man väl egentligen inte bli vid det här laget.
    Folks fräckhet når nya höjder varje dag.

  3. Twinkle

    Siffror är inte allt här i världen, vad var det som fick statsskulden att inte öka under vissa tidpunkter handlar om kontext, t.ex. världsekonomi och vilka exploateringar och neddragningar som gjordes. Vi måste nog erinra oss mer och se bakom dessa kurvor om det ska bli en rättvisa i historieskrivningen. Dessutom handlar det kanske mer om uttolkningen av historien. De förflutna kan ändras varje dag beroende hur vi väljer att se på det.
    Får känslan när KN skriver om exv. orwellska, eller omskrivning av historien är det en projektion från vad SAP och i synnerhet vad man i vma-S håller på med. Vad sägs om omskrivningen av historien om den förra mandatperioden? Är det verkligen värt att skriva ner alliansens resultat som partipolitisk hämnd till priset av förtätning i barnomsorgen?

  4. Kristina Norman

    Svar till Twinkle (2011-11-12 14:00)
    Hmmm… Så kan man också se det !

    Vad du menar med omskrivning av förra mandatperioden och partipolitisk hämnd osv förstår jag inte,
    så där får nog förklara lite mera ingående vad du menar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.