Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

HMMM …

Maria Larsson KD föreslår inskränkningar i det kommunala självstyret för att öka andelen privata äldreboenden. Regeringen har även avsatt ett antal miljoner till detta i nästa års budget.

Är det rätt väg att gå när man betänker hur det har fungerat hittills med privat omsorg… ?Och då tänker jag på  närmast på Carema skandalen.

Vård, Omsorg och Skolor ska inte drivas med vinstintresse… Det har vi ju sett klara exempel på de senaste dagarna.

Vi kan inte ha ett system där det finns den MINSTA MÖJLIGHET att tjäna pengar på människors lidande. Vi kan inte ha ett system där man nedvärdera de gamla som är dom som varit med och byggt upp vårt samhälle till  vad det var tills för 5 år sen.

Vi ska ha ett system i Sverige där gamla kan känna sig trygga i att man bli omhändertagen på ett värdigt sätt när man blir gammal och oförmögen att klara sig själv.

Vi ska ha en likvärdig skola för ALLA. Alla barn ska ha samma möjligheter att skaffa sig en adekvat utbildning och det ska inte bero på var man bor eller vilken inkomst föräldrarna har om man får det eller inte.

Vårdcentraler och sjukhus ska inte drivas av privata vinstmotiv.  Vi ska inte lämna ut skjuka människor till en sådan godtycklig hantering…

Finns det verkligen ingen som kan sätta stopp för dumheterna som pågår nu  ?

Rekommenderad läsning

Homo Politicus

som redogör för  Maria Larssons framfart den senaste tiden

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det går att stoppa, även det tar sin tid. Det är den massa av människor som står upp för sina medmänniskor att ta sig i kragen till att sätta ned foten med ett hård näve på bordet.
    Oppusity demonstraterna gör sin del och finans krisen blir inte bättre med riskkapitalbolgen fortstridande a Carema.
    Då kan folket släppa tagit om de har idag att vara modig gå ut ur hus och från arbete där det kan tull längs gator skalla för en förändring och verkstad istället för snack och utredningar. Det mesta finns redan och vissa kan redan göras i lagtext imorgon.

  2. Kristina Norman

    Svar till Krister Klermalm (2011-11-15 23:08)
    Jag hoppas du har rätt!
    Det känns förödande det som händer nu och om vi inte Kan säga goodbye till borgarna i valet 2014 så kan vi nog permanent säga tack och adjö till den välfärd som våra gamla gamla kämpade för med blod svett och tårar.

  3. Krister Klermalm

    Själv säger jag som så- VAD GJORDE NI FÖR VAL 2010?
    Så får vi stå vårt kast av er som tittar bara om sitt eget hus’ plånbok.
    Jag önskar allt väl för Socialdemokraterna att kunna föra fram sin ideologi mitt i skuren av högerns beskottningar.
    Fixa ni det så har ni en återväxt igen även det kanske inte hinns till 2014.
    Låt oss tillsammans vinna slag med solidaritet rättsäkert.

  4. Kristina Norman

    Svar till Krister Klermalm (2011-11-15 23:48)
    Valet 2010 var en katastrof för oss socialdemokrater på riks. och jag hoppas också att vi hinner mobilisera oss trots eldgivningen som vi befinner oss i. I övrigt har vi ju bara att hantera de konskvenser som vi nu får ta pga av att majoriteten av det svenska folket valde en borgelig regering efter bästa förmåga. Men vi ger inte upp. Tillsammans är vi starka. Det ser ju lite knackigt ut just nu men, det är det vi ska bli igen.

  5. Kristina Norman

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-11-16 07:22)
    Sant! Men vi måste undanröja alla RISKER för att vinstdrivande företag ska kunna vanvårda gamla i vinstsyfte. Ett sätt är att inte tillåta vinstdrivande företag inom vård och omsorg. Det tycker jag låter mest vettigt.
    …att skattemedel ska kunna gå som vinst ner i enskilda personers fickor är så fel så det finns inte.

  6. Leif Danielsson

    Vad ingen alliansare kan förklara är hur hög kvalitet och samtidigt vinstintresse går att förena. En del säger att ev.vinster skall återinvesteras. Undrar vilka privata företag skulle vara intresserade av ett upplägg där det inte går att ta ut en vinst.
    Alla privata företag går ju in i äldevården för att tjäna pengar, ingenting annat lockar.
    Om man då betänker att ca 85% av kostnaderna inom äldrevården består av personalkostnader, ca 2% utgör administrativa kostnader och resten utgör mat, utrustnng etc.
    Var finns incitamentet till att skapa vinst, jo till övervägande del genom att slimma personalstyrkan till ett minimum. Ett äldreboendes kvalitet avgörs till största delen av personaltätheten. Det säger sig då självt att vinst och kvaltet är totalt oförenliga.
    Lisbet Olofsson säger att alla företag inte behöver vara dåliga bara för att ett ”missköter” sig. Hon kanske kan förklara hur detta trollnummer i så fall går till.

  7. Väljare

    Du är nog med i fel parti, S är inte emot vinster i vårdföretag, det är bara vp som är det så byt parti om du ej är nöjd.

  8. Kristina Norman

    Svar till Väljare (2011-11-16 11:38)
    Men jag måste ju inte tycka likdant som partiet i alla frågor. Överlag så stämmer mina värderingar bäst med socialdemokraterna men just i denna fråga …nope!
    BYta parti för det ? Nej Jag tänker verka för att man ändrar sig på den punkten. Hur då? Genom att envetet och obstinat påstå att detta med vinstdrivande företag inom vård omsorg och skola är fel…. FEL!FEL!FEL!HELFEL!

  9. Kristina Norman

    Svar till Leif Danielsson (2011-11-16 09:45)
    Jag läste någon som sa( kommer inte ihåg vem i skrivande stund)att man borde fråga sig hur det kommer sig att privata företag kan bedriva vård så mycket billigare än det kommunala alternativet och om inte kommunerna hade en del att lära av detta.
    Nu kan man ju se svaret på frågan. Och vi kan nog utan tvekan konstatera att vi behöver inte lära oss den läxan…

  10. Kristina Norman

    Svar till Väljare (2011-11-16 11:38)
    när jag läser igenom min kommenatr ser jag att det krävs ett förtydligande .
    Jag kommer inte att gå ut aktivt och kräva en ändring, men var helst frågan dyker upp kommer jag att hävda min åsikt. Jag tycker att partiet ska ändra ståndpunkt till nästa kongress
    Vi måste värna bättre om våra gamla…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.