Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Juholt sätter tonen…

… inför helgens förtroenderåd med en artikel på DN debatt.

Striden står om framtiden. Vi ser i dag en kortsiktig och framtidsblind politik med havererande infrastruktur, lågt ställda klimatmål, återkommande vårdskandaler, bostadsbrist och felaktiga prioriteringar. Den här kvartalspolitiken ska vi socialdemokrater avsluta. Vi föreslår därför i dag – inför vårt förtroenderåd – två nya, fasta mål för vår ekonomiska politik. Dels nya sysselsättningsmål, dels ett mål för offentliga investeringar i vårt lands infrastruktur. Det är bland annat om detta valet 2014 kommer att stå DN

 

4 kommentarer

  1. fd sosse

    Du hade ju själv klarat bättre att vara partiledare än Juholt….Varför anklagar han alliansen för kvartalspolitik på lördag, och sen på söndag när rätt lite är beslutat, säger att det är så viktiga frågor så svaret kommer om en månad, ett halvår eller ett år. Är det enbart viktigt för Juholt, men inte för alliansen, som enl han måste ha stort sett 10 år klart? Eller, alla som är S-aktiva eller varit S-aktiva vet ju att det krävs kongress beslut i viktiga frågor, det borde även Juholt veta med sin långa bana inom partiet. Du skrev efter valet att du hade mycket att lära som nyinvald, du har alltid varit öppen med det, vilket är ärligt gjort. Men hur länge kan juholt säga att han är ny eller att han inte har rätt personer runt sig? Han har ju suttit i riksdagen sen början av 90-talet. Kongressbeslut är ju en orsak till att så lite beslut togs i helgen. Alla vet ju det. När Leif Pagrotsky i media säger att han inte gillar jobbskatte avdrag (det skulle jag inte heller med hans lön) men att folket gillar dessa så det går inte att ta bort. S vet ju inte vilket ben de ska stå på……det enda som kom ut av helgen var att privata vård givare inte skulle flytta vinsten, men det håller ju Anders Borg på att ta bort. Vad blir kvar? Om du såg söndag rapport och såg att det endast är i Norrland S är starka så är jag i varje fall bekymmrad. Jag har skrivit det tidigare, och upprepar: S kommer att prioritera södra sverige eftersom de tappat flest röster där. Vad händer för norrland då?

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-12-04 21:05)
    Många frågor på en gång.
    Vet inte vad du menar med ditt första påstående.men du kankse vill förklara för mig.
    Juholt har avrit länge i Politiken men som partiledare är han realtivt ny och det är säkert ett och annat att hålla reda på vid en sådan post som han aldrig har behövt tänka på tidigareäven om han är en erfaren politiker…
    Ena sekunden klagas det på att Juholt sägs bestämma alldeles för mycket efter eget huvud och att han inte har förankrat sina uttalnden i partiet och i nästa sekund så klagas det över att det tar för lång tid och att han inte har svar på frågor när han säger klart och tydligt att han vill förankra frågan i partiet. Hur han än bär sig åt så finns det någon som är missnöjd. En omöjlig ekvation …
    Just nu är det, som jag förstår det förra kongressens beslut ,som fortfarande gäller och då är det för oss alla att hålla oss till det… och det betyder ju isåfall att det kan inte bli tal om några värlsomspännande nyheter eller förändringar förrän vi har haft en ny kongress och ett nytt handlingsprogram är taget. Men vi ska prata politik , debattera , visa på att det finns olika vägval att göra. Tydliggöra skillnaderna mellan de olika alternativen. Vi vet att vi kommer att vinna mark när vi kan återta agendan och göra det… Sen har vi ett problem att media styr åt höger och det vet jag inte vad vi ska göra åt riktigt för även om det är tydligt för dom som läser bloggar och håller sig informerade i andra forum så är det ju inte alla som är det och som luras att tro att tidningarna idag är nyhetsrapporterande… Det är dom inte! Dom är nyhetstillverkare, och idag blev Sveriges Television, Utbildningsradion och Sveriges Radio medlemmar i företagar- & arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv. Vilket ytterligare påvisar att min tes i det fallet är rätt. Detta är ruskigt osunt !

    http://namninsamling.se/index.php

  3. fd sosse

    Vad gäller mitt första påstående. Ja, varför inte. Att du som ny inom kommunalpolitik erkänner att du inte är bekant med alla rutiner är väl helt ok. Att s väljer en riksdagsman sedan 1994 som fortfarande inte lärt sig är väl märkligt, eller i varje fall ett beröm till dig. Men alla som läst uttalandet i dn i lördags, och redan på förhand visste att det behövs ny kongress beslut för Juholts utspel, tror du att det stärker Juholt eller S? Om inte varför gör han det? Sen har du totalt fel när det gäller SVT. SVT, NRK, DR och YLE är globalt sett otroligt, otroligt neutrala. Även om jag röstade på M sista gången skulle jag aldrig, aldrig förordna privatisering av SVT.

  4. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-12-04 23:04)
    Ibland är du skojig ;)… Nä jag vet nog att bli vid min gräsrot ;)))
    En annan sak som står lite oklart för mig … Skulle det vara nått fel med artilkeln i DN? Det är ju inte så att vi inte har nån politik överhuvudtaget i nuläget… Det har vi. Misstaget som vi har gjort är att vi har tillåtit media att ta kommandot i debatten. Tydligen är det några i toppen i vårt parti som inte är riktigt överens med det demokratiska beslut som fattades på kongressen och det hjälper ju inte upp situationen. Så visst finns det problem. Men för mig känns det som att om vi blev tagna på säng av drevet mot Juholt så börjar vi nu få ordning på situationen och kan börja ta itu med saker och ting. Vi ska ta tillbaka agendan och börja prata om dom skillnader som finns i de olika politiska alternativen. Och när nästa kongress kommer då har vi ett handlingprogram färdigt för den kommande perioden.

    Detta kan man läsa på FB
    Vi kräver att SVT, UR och SR går ur Svenskt Näringsliv

    Den 1 juli 2009 blev Sveriges Television, Utbildningsradion och Sveriges Radio medlemmar i företagar- & arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv. Att public service är medlem i en organisation som är ”företagens företrädare i Sverige” är inte förenligt med att vara i allmänhetens tjänst. Vi kräver att Sveriges Television, Utbildningsradion samt Sveriges Radio lämnar arbetgivarorganisationen Svenskt Näringsliv med omedelbar verkan.

    I bloggsfären har det länge pratats om att media styrs till 80 % av borgarna och om man betänker hur rapporteringen går till så kan man inte annat än inse att det är tammefan sant… sorgligt nog.

    Jag upplever inte heller reportrarna på SVT som neutrala heller, och tjafset om placering som ledde till bojkotten av partiledardebatten visar också på att SVT inte är neutrala. Det är min åsikt !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.