Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Med tanke på tidigare…

… blogginlägg som jag skrev om att sälla sig till mobbinghorden så meddelar Maria Kristoffersson idag att hon kan tänka själv… något som jag aldrig har förnekat, men eftersom hon tror att det är nödvändigt att påpeka detta, så är det väl bara att lyfta på hatten och gratulera till den förmågan då.

…men eftersom vi nu är inne på  konceptet "att kunna tänka själv" så tycker jag vi tar en titt på fotnoten till artikeln som Maria hänvisar till. …och ta en extra fundering över fotnoten längst ner…

Fotnot: Beskrivningen av budgethanteringen bygger på intervjuer med ett antal personer med god inblick i Socialdemokraternas ledning. Uttalandena från Håkan Juholt är inga direkta citat, utan är återgivna av våra källor.

Hmmm…Tänka själv skulle vi göra, tyckte Maria Kristoffersson. Då tänker jag så här… Om Håkan Ljuholt verkligen skulle vara den tomte som media och flera andra av hans motståndare försöker utmåla honom som , då skulle man väl ändå inte behöva lägga så mycket energi och inte minst pengar på att få honom petad… Då skulle man ju lugnt kunna luta sig tillbaka och låta naturen ha sin gång… Det gör man inte… Man jobbar frenetiskt på att försöka smutskasta och omöjliggöra vår partiledare med alla medel som står till buds …

Maria skriver:

Jag tycker att vi människor själva ska ta ställning och fundera över de val vi gör. Sen ska vi ha full frihet att diskutera, debattera och föra en öppen dialog om vad vi tycker och tänker. Det är då demokratin fungerar. Det fungerar inte när vi försöker stoppa den fria tanken genom att slå ner på de som tänkt efter själva och tagit ställning.

Min fundering är, om man verkligen har tänkt själv  när man har bildat sin uppfattning med en artikel som Di:s som vägledning. Objektiv artikel ??? …Nja … knappast va!

Men visst … diskutera ska man göra, föra en öppen dialog ska man också göra. Jag håller med … då fungerar demokratin. Frågan är om det är demokrati när man på ett så utstuderat försöker svärta ner en person som media och andra av Ljuholts motståndare har gjort under den här hösten. Dert som händer med Håkan Juholt,… det bemötande som han har fått under hösten,  är om något , ett försök att "stoppa den fria tanken" … Det är ingenting annat än en mobbinghord som med alla medel gör sitt bästa för att krossa en enskild politiker. Det är en ytterligt smutsig hantering och var och en som deltar i den ska skämmas.

 

 

 

 

Etiketter:

11 kommentarer

  1. Tony Norrman

    Ja till skillnad från dig är Maria intelligent och kan tänka själv. Inte heller mobbar hon som du gör. Du är bara en arbetsskygg nolla som mobbar och klistar in vad andra sagt. Du har blivit vidrigare än någonsin sedan du fick lite makt och det är klassiskt för nollor. Du vill inget göra, bara få allt severat och alltid ska någon annan betala för dig. Du är riktigt äckligt på alla sätt och vis

  2. Mr D

    Du tar ofta in inlägg som passar dina syften men när det kommer till min fråga så passar det inte för publicering. Det är så tillrättalagt att det stänker men det pinsamma i detta vet bara du och jag om. För det är cencur du sysslar med.

  3. Kristina Norman

    Svar till Mr D (2011-12-19 23:06)
    Jag har brukat lägga ut de flesta kommentarer utom dom som är grovt kränkande eller som innehåller uttryck som jag finner olämpliga. (såna uttryck kan vara omskrivningar av namn till oförskämd betydelse) jag lägger heller inte ut kommentarer som handlar om mina partikamrater om dom är kränkande och sånt som inte har relevans för inlägget som jag skriver… HELT GODTYCKLIGT ENLIGT MITT EGET HUVUD … JAJAMÄN… Det är nämligen min blogg…

  4. Kristina Norman

    Svar till Mr D (2011-12-19 23:06)
    …om du vill ha ytterligare exempel på kommentarer som jag brukar hoppa över så kan du läsa nedanstående inlägg från ”Tony Norrman”.
    Jag gör ett undantag för honom, för ibland går det faktiskt så långt så att det blir hysteriskt och då blir iallafall jag mera road än bestört.

  5. LM

    Så enligt dig skulle kritikerna och media bara kunna luta sig tillbaka? Ingen skulle kommentera Juholt? Hur hade du då tänkt att folket, väljarna, skulle få information om hur det står till? Jag tror inte ens du som medlem i partiet har så mycket insikt att du skulle kunna göra en bedömning utan att få information från media. Ännu mindre de som inte är partipolitiskt aktiva.

    Sen måste ju följdfrågan bli. Varför hackar du så på Reinfeldt? Om han nu är så dålig kan du ju bara luta dig tillbaka och se hur han faller på eget grepp?

    Och varför hackar ni så på Maria? Enligt din egen logik så måste ni se henne som jättefarlig.

    Nä, din argumentation haltar.
    Juholt ligger dåligt till p.g.a. att han gjort bort sig. Ni kommer att fortsätta att sluta upp bakom honom tills han blir avsatt eller går självmant. Då släpper ni honom som en het potatis och talar ut om hur det är bäst att han byts ut. Precis som det var med Mona.

  6. Kalle

    Vad är det som gör DIartikeln subjektiv?
    Förklara det för läsarna och visa att du har tillräcklig med kunskaper i frågan.
    a) Eller påstår du att DIartikeln brister i sak? Vilka sakfel förekommer?
    b) Brister i analys?
    Ge ett eller två svar för en gång skulle och visa att du är politiker och debattör.

  7. Kristina Norman

    Svar till Kalle (2011-12-20 12:12)
    Din sista mening ” Ge ett eller två svar för en gång skulle och visa att du är politiker och debattör.” var onödig tycker jag. Jag brukar svara på kommentarer. Det kan du kolla själv om du går en bit tillbaka i mina bloggar…
    Nu är det ju inte så att jag påstår att jag är en fullfjädrad politiker och debattör men för mig känns det inte rikigt solklart att här rapporteras objektivt.Vi behöver bara ta meningen som står i fotnoten.

    ”Uttalandena från Håkan Juholt är inga direkta citat, utan är återgivna av våra källor. ”

    Det betyder att dom skriver om andrahands information… Är det nån som har kontrollerat att den informationen verkligen stämmer ?

    Och med tanke på hur media har hanterat saningen tidigare under hösten så tar då inte jag nånting för givet.

  8. Kristina Norman

    Svar till LM (2011-12-20 09:49)
    Vem är det som säger att jag hackar på någon överhuvudtaget?
    Reinfeltdt för en politik som jag inte håller med om är den rätta. Det är hans politik jag kritiserar inte hans person.
    Jag kritiserar Maria Kristoferssons politiska gärning. inte hennes person… och jag tycker det är ganska naturligt att ifrågasätta när hon skriver direkta sakfel…Det är en himla skillnad mot ”att hacka på någon” …

    Jag säger inte att jag har exklusiv information. Det var en lustig tolkning. Jag menar att man ska nog vara lite skeptisk till hur media rapporterar. Vi har sett flera exempel på hur fel det kan bli…

  9. Hans

    Du är verkligen politiker som säger att du svarar på kommentarer men svarar du verkligen på frågorna A & B? För det var det som var n Calles fråga!

    Andrahanduppgifter är inte personer som hört Juholt och i sin tur meddelar media. Du nedsätter dessa källor genom din formulering. Snacka om subjektivt synsätt från din sida.

    Varför ska man kontrollera uppgifterna när det är källor från direkta källan? Du vränger verkligen verkligheten.

    Pusslet Dagens industri lagt talar sitt tydliga språk och vill Juholt och Weidelich bemöta synen på spiksoppan de kokat låt dem då skriva en debattartikel.

    Hur har media för övrigt hanterat sanningen under hösten?
    Utveckla detta så folk fattar att det inte är media utan en hätsk mobb som jagat ”kulbon” Juholt. Flyttar man in i någons lägenhet i Västertorp och bor sambomässigt då är det baske mig ingen övernattningslägenhet.

    Vad tycker du om miljondriften på Juholts Dinerskort som han aldrig blev redovisade när Juholt var försvarutskottet ordf? Gräv lite i det på ett objektivt vis, tack!

  10. Kristina Norman

    Svar till Hans (2011-12-20 23:13)
    ”Hur har media för övrigt hanterat sanningen under hösten?
    Utveckla detta så folk fattar att det inte är media utan en hätsk mobb som jagat ”kulbon” Juholt. Flyttar man in i någons lägenhet i Västertorp och bor sambomässigt då är det baske mig ingen övernattningslägenhet.”

    Jag förstår inte riktigt skillnaden mellan Juholt och låt säga Annie Lööf, som har en ”övernattningslägenhet” i Stockholm , där hennes make är skriven MEN …nte hon… Hon är / var skriven i sin hemkommun, för att kunna lyfta bostadsbidraget… Inte blir det nått ramaskri för det inte…
    Jag kan också tycka att man inte ska behöva lyfta ”bidrag” med dom inkomster som man har på den nivår men att komma och säga att en enskild person gör jättefel när allihopa gör likadant. då har man väl ändå missat nått väsentligt.

    Det har ju visat sig att det som drevet började med nämligen att Juholt skulle ha ”fuskat” till sig bostadsbidrag visade sig vara en ren lögn och drevet har fortsatt trotsatt det uppdagades med hjälp av både media och andra antagonister…

    Om det är nån som vränger till det så är det nog inte jag… och om du vill gräva så gör det… varsågod !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.