Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Pengar på banken ska inte vara en fråga om klass…

… skriver Annie Lööf i en debattartikel idag, Hon skriver bla:

I Centerpartiet stirrar vi oss ­inte blinda på inkomstskillnaderna som i realiteten är förhållandevis små. Vi anser att det är mer angeläget med en politik för mer tillgångar till fler. För människors trygghet och frihet är ­inte bara beroende av hur mycket pengar som kommer in på kontot ett visst datum utan ­beror i lika stor utsträckning av hur mycket pengar som finns där över tid.

Vi anser därför att regeringens arbetslinje måste kompletteras med en sparandelinje. Det ­behövs ett värderingsskifte

Läs mera >>> http://www.aftonbladet.se/debatt/article14200173.ab?fb_comment_id=fbc_10150476494698531_20896717_10150477051773531

 

 

Det är orimligt att sparande ska vara en klassfråga säger Anni Lööf Det har hon rätt i . …men Annie Lööf tror att anledningent till att en stor del av svenska folket inte har några sparmedel att tala om beror på att det saknas nån slags skatteteknisk fint… Jag tror att en viktig anledning är att folk inte har tillräckliga medel att spara från… och det är en anledning som allt fler och fler drabbas av.

Det är rätt och riktigt att alla borde ges tillfälle och möjlighet att spara och skaffa sig tillgångar. Men med regeringens Arbetslinje är ju ett uttalande som det ovan ett rent hån emot dom som har det sämre ställt i vårt samhälle. Om man överhuvudtaget ska kunna se någon slags substans i ett ett uttallande som Annie Lööf gör här ovan så måste man först lägga ner Alliansens sk arbetslinje, som ju har visat sig gång efter annan inte vara något annat än en bidragslinje… Ta bara detta exempel … FAS 3 är numera Sveriges största arbetsgivare  eller att unga som förtidspensioneras har ökat med 37 % .

De som hamnar i dessa system är i praktiken utskuffade ur samhället och berörs inte alls av varken jobbavdrag eller nått annat… Den attityd som man möts av är :

"Jaha det sket sig för dig…men du får skylla dig själv…" 

Men det är nog inte dom här människorna som Annie Lööf refererar till när hon talar om sparmedel. Dom här människorna är ju ute ur leken redan och räknas inte längre, enligt moderaternas sätt att se på saken…  Lite svinn får man räkna med i ett systemskifte sa ju Reinfeldth …

”Jag talar till dem som jobbar, hon talar ofta till dem som inte gör det.”

– Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) svarar på frågan varför han sommartalar i Vaxholm medan Mona Sahlin (s) talar i Botkyrka. Citerad i ETC.

Dom som inte jobbar göre sig icke besvär då … ???

Det är denna politik som Annie Lööf och co sluter upp bakom …

 

2 kommentarer

  1. Anki

    Man blir rent ut sagt fförbannad när man hör hur dom resonerar. Själv blev jag utförsäkrad från FK i januari ifjol. Men hade turen att få ett jobb på deltid som jag klarade av. Även om det går ut över familjen pga mer värk mm. Nu från årsskiftet blev jag av med det jobbet. Vilket innebär att jag är utförsäkrad och arbetslös. Dessutom får jag inte stämpla för att jag jobbat för lite. Vilket innebär noll i inkomst! Vad ska man då leva av?? Har två barn att försöja. Som tur är jobbar sambon. Men hur lätt är det att leva på en lön? Hur har dom då tänkt att man ska kunna spara några pengar? Det undrar jag! Det är så j….a lätt och säga att alla ska ha ett sparande. Men för mig går det inte ihop när man bara försöker att få det att gå runt!!! Det är ett rent hån mot vi som redan är på bottenskiktet!!

  2. Kristina Norman

    Svar till Anki (2012-01-13 08:41)
    Det är en mycket tråkig situation du har hamnat i och jag kan bara hålla tummarna för dig och önska dig bättre dagar… Med ett regeringsbyte 2014 har du och alla de som hamnat i din situation möjlighet att påverka genom att rösta på rött… Tack för att du delar med dig av din vardag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.