Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Sossarna och Framtiden …mm …

… skriver Lena Sandlin om i VF

Sossarna och framtiden

 

I GÅR OCH I DAG sammanträder Socialdemokraternas verkställande utskott. Den viktigaste frågan som enligt media ska diskuteras av VU är förtroendet för Håkan Juholt. Kan han sitta kvar som partiordförande eller inte. Men Socialdemokratins problem är så mycket större än Håkan Juholt. Inget kommer att bli bättre av att en ny person tar över ledartröjan. I grund och botten handlar det om en politiskt konflikt som partiet måste ta i för att komma framåt.
Juholt har inte fått en ärlig chans att visa vad han går för, interna knivhugg har kontinuerligt levererats. Inte för att han är han med styrkor och tillkortakommanden. Utan för den klassiska Socialdemokratiska politik han står för.

 

Läs Mera >>>http://www.folkbladet.nu/282024/2012/01/20/sossarna-och-framtiden

 

Så avsätts en partiledare ,

skriver Torbjörn Nilsson i Focus

Är Håkan Juholt statsminister 2014? Ringer man till socialdemokrater nu svarar nästan alla: Nej.

Så då frågar man: Är han partiledare 2014? Och då säger många: Ja, fram till valet.

Sedan suckar de eftersom de inte vet om de ska skratta eller gråta.

Skrattar gör folk utanför partiet. Som i onsdags i partiledardebatten. Då satt Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund och kluckade när Håkan Juholt talade. Eller som i måndags när Håkan Juholt tog till orda på det årliga seminarieminglet »Folk och försvar« i Sälen, hans hemmaarena. Han ville prata om sociala klyftor i Europa som en framtida säkerhetsrisk, men fastnade i ett uttalande om att regeringen bygger sin försvarspolitik på stöd från sverigedemokraterna. Haken var bara att det beslut han hänvisade till fattades under förra mandatperioden. Då sverigedemokraterna inte satt i riksdagen. Därför garvade alla politiska junkies och journalister som mer än något annat uppskattar skicklighet i själva hantverket, och så sa de samma sak som de sagt en hel höst: Kan han inte bara skaffa sig någon som räddar honom från sig själv?

Läsmera>>> http://www.fokus.se/2012/01/sa-avsatts-en-partiledare/

 

 …och på Alliansfritt noterar man att Fillipa reinfeltdh vägrar att kommentera Serafen skandalen, där hon som ledande politiker varit med och styrt om att en lanstingsägd vårdcentral i Stockholm såldes för en spottstyver till anställda läkare,som i sin tur sålde vidare till ett riskkapitalbolag för mångmiljonbelopp. och dessturom visar det sig att vänskapskorruption är en del av affären…

 Filippa Reinfeldt (M) är sjukvårdslandstingsråd – hon är högst ansvarig för sjukvården i Stockholms landsting. Det är också hon som är ansvarig för utförsäljningarna av vården, däribland vårdcentralen Serafen på Kungsholmen som såldes för under 700.000 kronor till en av M-ledningens personliga vänner.

Läs mera >>> http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/01/filippa-reinfeldt-vagrar-kommentera.html

 

En kommentar

  1. Stefan

    Det som skrivs om Serafen påminner om hur det gått till genom åren med fastigheter i Vilhelmina. Rota lite i det när du ändå håller på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.