Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Sven Wollter censurerades i P4…

… Här är orden som inte fick sägas …

>>>>”Kan man tänka sig något mera hjärtlöst än förslaget om tio års höjning av pensionsåldern? Jag blir så förbannad att jag får blodsmak i munnen. När man äntligen får chansen till ett nytt liv, som man knegat för i alla sina dar, ja då skall man bli snodd på det för att dom som sitter på stålarna inte vill lyfta på rumpan och släppa till vad som behövs, medan ungt folk får vänta i evigheter på en chans i arbetslivet.

Ett enda liv har vi, en enda kort stund på jorden, och då skall några småljugande äggskallar komma och försöka bestjäla oss på det viktigaste vi har när hösten tonar in. Vår tid. Vår dyrbara tid i ålderdomens frihet. Men det är helt i stil med gamla traditioner från det hållet.”

”Alla hjärtans dag känns som ett hån när jag tänker på alla dom som ­bara möter stenhjärtan i vårt allt mer förhårdnade fosterland. Sockrade ­gelehjärtan smakar kanske gott men bästa användningen skulle vara att ta tusen ton av dom och vräka dom över maktens boningar.

Dags för de hjärtlösa att få smaka på folkets hjärtan. Tack för att ni orkade lyssna på denne argsinte pensionär. Jag skall inte klaga, jag får ut dryga 17.000 i pension.”<<<<

http://kulturbloggen.com/?p=48979

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article14393184.ab 

3 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Dom är ju riktiga komiker och verklighetsfrämmande i Alliansen, jag skulle vilja se exempelvis procentsatsen av de byggare som fortfarande arbetar 100% sedan de fyllt 60 år.

    Nej jag tycker istället vi ska sänka pensions åldern till 55 år, visst jag vet att det idag med det systemet vi har inte skulle fungera, men jag kan ju göra som Fredrik, drömma.

    Mvh Jerry Sellin Aselesosse.

  2. Eugen Sandberg

    Det är ingen som funderar varför man kan tänkas behöva arbeta längre? Kan det bero på det ökade antal icke arbetande individer som måste försörjas av de som faktiskt tjänar sitt uppehälle? Nu talar jag inte om de ofrivilligt arbetslösa, utan de som faktiskt inte är speciellt intresserade då det fungerar lika bra att leva på bidrag.
    Människor som inte är intresserade av att bli en del i ett samhällssystem, eller inte ges förutsättningar för att bli en del av samhället. Detta skyller jag till stor del på vår misslyckade invandringspolitik.

  3. Kristina Norman

    Svar till Eugen Sandberg (2012-02-19 14:06)
    Eugen: du har helt fel i ditt resonemang av en enda orsak. Det går inte lika bra att leva på bidrag. Jag tror heller inte att det beror på våra invandrare. Jag tror att det beror på den obefintliga jobbpolitik som regeringen för… Det har visat sig att sänkta skatter inte är det gudabegåvade svaret på allt ont och gott i världen. och nu har regeringen inga andra ideer… Riksdagsmännen sitter sysslolösa medan partierna i regeringen ägnar sig åt diverse groll.
    Socialdemokraterna har i sn skuggbudget ett bra alternativ och avsätter mera pengar till både praktiska jobbåtgärder och utbildning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.