Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Är det så här vi vill ha det i framtiden ?

… ungdomslönerna  sänks och i praktiken betyder att alla löner sänks … En undersköterska kommer att ha en årslön som är lägra än tex Annie Lööfs månadslön…

http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/03/det-ska-lona-sig-att-arbeta-nu-vill-c.html

 

 

Redan idag är det på gång att man tvingas att ta jobb som ligger under avtalets lönegrad om man är arbetslös … Det händer redan och ingen säger nått

http://www.ka.se/index.cfm?c=100884

 

Suck! Suck ! Suck ! Dubbelsuck !

11 kommentarer

  1. LM

    Konstaterar att för att tycka så illa om Reinfeldt så väljer du ändå förvånande ofta att ha en avbildning av honom som illustration till dina bloggar. Förutom ”alliansfritt” finns få som sprider hans ansikte mer.

    Nu har vi ju under ganska lång tid fått en summering av vad du inte tycker och vad/vem du inte gillar och vi har nog fattat hur det ligger till.

    Så vad tycker du? Vad är det du vill förändra? Vad har du för förslag? Lokalt eller ännu bättre nationellt för det är ju där du fokuserar mest. Med egna ord, utan klipp och klistra. Vad är det du vill egentligen?

  2. JO

    ”Så vad tycker du? Vad är det du vill förändra? Vad har du för förslag? Lokalt eller ännu bättre nationellt för det är ju där du fokuserar mest. Med egna ord, utan klipp och klistra. Vad är det du vill egentligen?”

    Inväntar svar med spänning

  3. Kristina Norman

    Svar till JO (2012-03-23 18:35)
    Är det nu JAG ska redogöra på detaljnivå med en experts precision hur vi ska göra Sverige till ett bättre land ? 🙂

    Jag vill ha ett Rättvist Sverige där alla får vara med och dela på kakan och där vi gemensamt delar på det jobb som måste till för att få resrser att dela på.
    Från var och en efter förmåga, Åt var och en efter behov.
    Jag tror i och för sig inte att det är så svårt att förstå vad jag vill. Jag fortsätter att vidarebefordra olika bloggar och citat därför att jag tycker att det är bra budskap och reella fakta som man har fördel av att ta del av …
    …och…
    …det väcker då och då, en och annan ”sovande” som inte är sämre än att dom kan ändra sin åsikt när dom inser vad som gäller, och en och annan som fortfarande ”nickar till” får sig en väckningssignal så pass hög och irriterande så att man känner sig nödgad att för försöka förlöjliga mina bloggar. Detta är förstås ett beteende som är vanligt innan man kommit till insikt och var och en som ägnar sig åt den slags aktiviteter är med anledning av ovanstående förstås självklart förlåten :)))

  4. LM

    Jo, det där är ju socialdemokraternas klassiska grundidé. Gott så. Det är dock en sak att ge visioner och en annan sak att komma med reella förslag.

    Hur vill du minska ungdomsarbetslösheten? Det är ju den Annie Lööf vill komma åt med sitt förslag.

  5. Kristina Norman

    Svar till LM (2012-03-24 11:02)
    Utbildning, utbildning , utbildning!
    Vi ska konkurrera om jobben med kvalificerad arbetskraft.INTE med sänkta löner !
    Annie Lööf är ute och cyklar … Fullständigt !!!
    Du kan inte på allvar mena att det är schysst att en undersköterska ska få 75 % av den lön som är idag och därmed få svårighteter att kunna försörja sig…Uskan skulle få mindre i årslön än vad Annie Lööf själv har i MÅNADSLÖN … Det är upprörande att ens tänka tanken !

  6. LM

    Utbildning alltså. Vilken typ av utbildning tänkte du dig?

    Jag tror att alla politiska partier skriver under på att de vill att så många ungdomar som möjligt ska utbilda sig.
    Redan idag har svenska ungdomar en fantastisk möjlighet att utbilda sig. Det är gratis. Alla får studielån. Ändå går mängder av ungdomar arbetslösa. De vill uppenbarligen inte utbilda sig. Ska vi tvinga dem att utbilda sig? Till vad?

    Dessutom är det många som utbildar sig som sedan ändå blir arbetslösa, p.g.a. att det inte finns tillräcklig efterfrågan på de yrken de utbildat sig till. Hur tänker du omkring detta?

    Jag säger inte att jag håller med Annie Lööf men hon vill åtminstone se till att personerna får jobb direkt istället för att gömma undan dem i utbildningar som de inte vill gå och som ofta inte leder någonstans.

  7. Kristina Norman

    Svar till LM (2012-03-26 11:22)
    Ja, som sagt! Det är visst nu det krävs att jag ska vara expert på detaljfrågorna!
    Det är jag inte!
    Men jag känner starkt att en sänkning av lönerna inte är svaret på frågorna. Jag vidhåller att vi ska konkurrera om jobben med utbildad och kunnig arbetskraft framför sänkta löner…
    Det rimmar väldigt illa att, som Annie Lööf och hennes gelikar, tala om att det ska löna sig att arbeta i ena andetaget, och i nästa föreslå sänkta löner, vilket i längden skulle innebära att alla löner sänks… Hur kan det löna sig att arbeta då, för den som får lönesänkningen?

    Varför ungdomar utbildar sig till jobb som inte finns måste ju bero på en uschlig framförhållning och styrning inom skola och universitet…???…
    Bättre forskning och statistik och information för att förutse fluktuenserna …???…
    Men är det verkligen det stora problemet i frågan. Jag tvivlar på det?
    Tja, vad tror du ?

  8. LM

    Uschlig styrning inom skola och universitet är alldeles riktigt. Där håller jag med dig. Vill då socialdemokraterna göra något åt detta? Och vad? Vad gjorde socialdemokraterna under sina långa regeringsperioder i denna fråga?

    Politik är detaljer. Om du inte är detaljinsatt i ett visst ämne kanske du ska sätta dig in i frågan. Vilket ämne är ditt specialämne där du är detaljinsatt så kan vi diskutera det?

  9. Kristina Norman

    Svar till LM (2012-03-27 11:58)
    Eftersom jag ser mig själv som en hobbytyckare så har jag inga specialämnen … kanske borde ha det, men om jag verkligen skulle sätta mig in i och jobba med politik på detaljnivå så skulle jag behöva vara fullt frisk och arbetsför. Det är jag som bekant inte. Jag skulle gärna vilja men det funkar inte.
    Jag prioriterar de uppdrag som jag har fått som ledmot i Socialnämnden i Vilhelmina och ersättare i Fullmäktige. I övrigt fortsätter jag nog på lekmannanivå. men om du kan tänka dig att resonera med mig på den nivån så är du välkommen !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.