Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

En fin dag…

… på min soliga balkong, har jag haft.

I morse vaknade jag före tuppen och var klarvaken… (????) Det , mina vänner , kan jag tala om att, det har ALDRIG hänt förut… Att ruggugglan skulle vara pigg på morgonen (???) Väldigt konstigt! Men nu är jag desto slokigare , av  åtminstone mig helt förståeliga skäl… Den här dagen har varit lite opp och ner på många sätt…

Idag är den första sommardagen. Alltså sockar av  och fram med kjolen och sommarlinnet… nu är det bara fötter och ben som gäller under en tid framöver… så härligt så härligt … Ruggugglan älskar sommaren … värmen och solen gör under med kroppen och man kan börja leva en stund , innan hösten , vintern och kylan tar tag i en och knosar ihop en igen.

Efter en lång och skön kaffe stund  på balkongen trippade jag ut och tog mig ner till sjukan med svärfadern som hade en tid där idag och efter det besöket  och en tur på affärn, för påfyllning av förråden, slog jag mig ner med en stor kaffe och en spännande bok ( Jag håller ju på plöjer igenom  Margit Sandemos serie om Häxmästaren. har hunnit till nr 9 nu …)  och i värmen därute förloarde jag mig bort i sagans värld en lååång stund … plötsligt kände jag hur skinnet började knorra sig…  men då var det förstås försent…

Nu är alltså ruggugglan färgkoordinerad efter partitillhörighet … Hoppas skinnet stannar kvar på kroppen iallafall … smörjer med fet och svalkande salva och bannar mig själv… Man lär sig ALDRIG!!!

Det blev till att snabbt som fanken ta sig in i skuggan och där har jag fått tillbringa senare delen på eftermiddagen… Hmmm…

Middagen blev en långpanna med Lasagne och jättegott.

…och nu ska jag ner på Folkan. Möte med S+V gruppen inför Socialnämnden i morgon.  Spännande dag väntar alltså…

 

4 kommentarer

  1. Tosse H

    Och du hade en fridag, kan inte förstå hur du inte kan ta något jobb på arbetsmarknaden men ändå vara politiskt aktiv? Alltså hur klarar du av att sitta i lååånga möten men ändå vara otillräknilg på arbetsmarknaden? Jag är sann sosse men undrar ändå.

  2. Kristina Norman

    Svar till Tosse H (2012-05-24 21:41)
    Vi tar det en gång till…Jag har som många andra i min situation nagelfarits av försäkringskassans ”hantlangare” och befunnits ”ej arbetsför inom överskådlig tid”
    Jag kämpar, planerar och disponerar min tid så att jag ska orka delta i samhället ca en dag per månad, vilket är vad det rör sig om… den tid det tar för återhämtning efter en sån dag är varierande (från en upp till flera dagar )beroende på vilket skick jag är i när dagen infaller.
    Din fråga är kränkande därför att den antyder att jag inte skulle föröska göra det bästa av den situation som jag oförskyllt har hamnat i.
    FY!

  3. FD Villisbo

    Vi vet alla att det är mycket mer än en dag i månaden plus ALLT annat du kan och gör. Självklart kan du jobba om du vill!!! Att du känner dig kränkt av att folk pratar om dig och inte tror dig betyder bara att du tar åt dig och är skyldig. Dessutom ifrågasätter du andra alltid i din blogg men det är naturligtvis inte samma sak enligt dig.

  4. Kristina Norman

    Svar till FD Villisbo (2012-05-25 14:09)
    FD Villisbo :
    Vilken ”tur” att det finns såna som dig som kan hålla reda på mig. Men jag tänker att, det kanske är du som har för lite att göra, som hinner med detta.:p

    Hur det är ställt med mig torde jag veta bäst själv och att jag tar illa upp över att ständigt bli ifrågasatt i en frågan om min hälsotillstånd, något som är utanför min förskyllan, har inget med dåligt samvete att göra. Jag har inte bett om att få bli sjuk, och jag byter gärna med en frisk och arbetsför person vilken dag som helst.

    Själva ”mötesdagen” är 1 ibland 2 ggr i månaden… Inläsningstid som behövs för att vara uppdaterad i ärenden kan jag disponera i korta stunder under en längre tid. Och det kan jag göra liggande, sittande eller stående i mitt hem, vilket jag vill eller som känns bra förstunden. Likaväl som att läsa en roman eller thriller kan jag läsa rapporter och utredningsmaterial.På det här viset har jag en kontakt med omvärlden och samhället i övrigt, som jag inte skulle ha annars.

    Att bli ifrågasatt i min roll som politiker eller mina åsikter som sådan, har jag inget emot. Tvärtom tycker jag det är roligt att ställa åsikter mot varandra och ”munhuggas” ibland.

    Men det är en helt annan sak att ifrågasätta mitt hälsotillstånd och därmed min person och mitt privatliv. Det ÄR kränkande och ett intrång på min integritet och helt oacceptabelt!!!!
    … Jag kan ha många åsikter om andras åsikter och handlande i den politiska sfären, men jag har aldrig ifrågasatt någons privatliv eller person…

    Och… jag kan undra vilken insikt man har som medmänniska och och om man vet vad empati är överhuvudtaget när man resonerar som du.
    Men jag förlåter dig eftersom du inte vet bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.