Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Hörsägen blir sanning…

…Det kan man konstatera  när man läser Per Sjölanders senaste "debattinlägg".

Jag borde kanske inte vara det men ….Jag är fortfarande förvånad över att en så pass välrenommerad karl som Per Sjölander sänker sig till denna pajkastningsnivå och fortsätter att hävda hörsägen som sanningar. Tycker det verkar som att det hamnat inte så lite prestige i handlingen… 

Man kan ju förstå att han hettade till över Åke Nilssons senaste kommentar men å andra sidan så förstår jag också Åkes kommentar …

Jag känner själv att "nu går skam på torra land" när vi får höra att vi, medlemmar i partiet, inte är annat än statister, röstboskap  och nu senast " stödtrupper". Per Sjölander borde verkligen hålla sig för god för att blanda in  sådana epitet i hans åsikter om kommunledningens arbete… När han inte varit på våra möten kan han rimligtvis inte ha en aning om vilka diskussioner vi har och hur vi agerar för att komma fram till beslut som vi gemensamt kan stå bakom. Det är nämligen det som är vår styrka… Att vi kan komma överens och att vi förstår vikten av att hålla ihop. Tillsammans är vi starka !  Vi har starka  personer i vår ledning och man får slipa sin argument när man ger sig in i en diskussion, men det ser jag som en fördel i frågan om att ha en levande  och utvecklande diskussion  inom partiet. Det sporrar oss alla att "vara vakna och hänga med ".

Hans åsikter om hur arbetet i kommunen ska utvecklas och fortskrida säger jag ingenting om. Det är hans åsikt och den har han rätt till. Jag behöver ju inte hålla med honom för att respektera att han tycker som han gör.

Men jag vänder mig skarpt emot att hans bittra påståenden om hur socialdemokraterna  styrs. Påståenden som han själv medger kommer från andrahandsuppgifter från andra personer, framställer han som dagens sanning. Min undran blir följdaktligen: Vems sanning är det han förmedlar???

http://www.vk.se/679267/nilssons-praktfulla-sjalvmal

 Ola Nordebo kan ta åt sig en släng av sleven i min kritik också.

Ta reda på hur det ligger till innan du skriver ledare  och framställer åsikter som sanningar…

http://blogg.vk.se/nordebo/2012/08/10/vilhelminas-behov-av-en-politisk-nystart-906322

4 kommentarer

  1. IE

    Det finns en inneboende logik i att ha en sådan majoritet som S har i Vma. Den är att man oavsett ”den andra sidan” kan styra ganska kraftigt. Det verkar som om flera S-debattörer i Vma inte riktigt tänkt över vad det innebär. Vad man som, ursäkta uttrycket, politisk koloss bör tänka över, för sin egen kollektiva trovärdighets skull, är att visa ödmjukhet och respekt för andras åsikter. Trots att du skriver att ni har det och i inlägget på sossebloggen ”vår syn på saken” också uttalas att det är vad man har/gör – så finns det alltför många exemplen på det motsatta. Du har själv för en tid sedan uttalat något i likhet med att oppositionen i Vma är värdelös. ÅN har ett flertal gånger sagt att oppositionen inte har några egna förslag i samma andetag som han stoppat ett antal av dessa idéer i byrålådan.
    Behandlingen i KF och KS av en antal oppositionspolitiker visar också att det finns en rädsla för motstånd.
    Du skriver i en kommentar på sossebloggen, att PS inlägg består i två delar, att ni tar till er den ena. Bra! Det är så man bör gå till väga. Visst kan man känna sig kränkt av PS yvigare verbala arsenal (han har ju trots allt spelat hockey) men till syvende och sidst måste den som har andra åsikter ibland ryta till när man anser sig (el. andra, exv. AS debattartikel och en del oppositionspartier i det sedvanliga politiska arbetet) inte fått gehör för sina idéer från den stora ”starka” sidan. Som den koloss S är i Vma bör man främst visa hänsyn och ödmjukhet, inte använda ”kränktheten” som vapen för att styra undan en konstruktiv, eller delar av en konstruktiv debatt och arbete som jag tror att S också ser vara för kommunens bästa. Förra mandatperioden hade S-oppositionen en helt annan möjlighet att sätta upp motstånd än vad dagens oppposition har rent mandatmässigt. Det verkar också glömts bort. Att man då gick med på en del saker som man idag kan kritisera kan synas vara en strategi för att skjuta hela periodens politik i sank och ”rädda” den egna perioden.

  2. Kristina Norman

    Svar till IE (2012-08-13 17:53)
    Jag ”hör” vad du säger. Men jag håller inte med dig i allt.
    Vad det gäller de problem som AS tar upp i sin debatt artikel så pågår ett arbete för att göra förbättringar och komma tillrätta med problemen sedan ett bra tag tillbaka… Men av olika anledningar så har arbetet försenats och tyvärr maler kvarnarna långsamt alltför ofta… Men det arbete som AS har initierat och redovisat har på intet sätt stoppas under nån stol eller liknande. Det fortgår. Vi har inom Sn omfördelat medel för att kunna utöka personal och hoppas att vi under hösten ska ha funnit de medel som behövs för en fortsättning.
    … jag vill påpeka särskilt att det inte handlar om att stoppa ideer i byrålådan eller vad man nu hittar på för uttryck.
    Vi har olika ideologier och synsätt på hur vi ska nå fram till målet. Ett mål som vi alla har gemensamt… Att Vilhelmina ska utvecklas och blomstra. Vi ska ha jobb,tillväxt, barnomsorg och äldreomsorg osv. som är värt namnet…
    Vi socialdemokrater tror på en väg. Oppositionen tror på en annan väg…men slutmålet är detsamma.
    Vi tar med glädje till oss ideer som vi kan känna stämmer överens med vårt synsätt. Andra ideer faller inte i god jord av samma orsak.
    Om man tex tar utvecklingsplanen som vi tog i våras i fullmäktige så hade Oppositionen faktiskt INGA egna ideer. Man köpte vårt förslag helt. Jag antar att det är under den debatten som du menar att jag ska ha kallat oppositionen värdelös…Det var dumt! Under den ordväxling som följde den gången med MK som vanligt beskrev en helt annan bild än den vi övriga hade. Då kan jag ha sagt nått i den stilen i ett irriterat ögonblick. Man måste även som ”politisk koloss” ha rätt att bita ifrån när man utsätts för felaktiga påståenden… Det där med ödmjukhet och respekt går åt båda hållen. Nu är det för det mesta ett par personer som ofta gör ett dåligt intryck från oppositionens sida och som jag erkänner att jag inte alltid respekterar lika högt som den övriga församlade oppositionen. Måtta få’d’va’

  3. Tommy Streling

    Hej Kristina,

    vilken utvecklingsplan (i våras) är det du menar?
    Är nyfiken på när oppositionen stått helt blank inför tagandet av ett policydokument i fullmäktige.

    Tack på förhand för svar!

  4. Kristina Norman

    Svar till Tommy Streling (2012-08-13 22:59)
    Helt ”blanka” var man väl inte… Nan hade förslag på att spara mindre/inte alls på några punkter, men det skulle ju ha inneburit att vi inte hade kunnat komma i balans. Några förslag på konkreta besparingar ens som ersättning för det man inte ville spara på fanns inte överhuvudtaget.

    Budgetförslag/ åtgärdsplan 2013-15
    Protokollet hittar du här
    http://www.vilhelmina.se/Hem/leftsidebar/300/FOV1-0004C5B4/FOV1-0004B402/FAV1-0004B40C/FOV1-0004E0AB/100?formid=96&300

    I kontrast till detta så tyckte Maria Kristoffersson i efterhand i sin blogg att vår åtgärdsplan var ”svag”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.