Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Information om dagsaktuella händelser…

….. får man på

Möjligheterna(S) Vilhelmina

Dagens inlägg är ett svar på Per Sjölanders sk debattinlägg från våra ordföringar:

Vår syn på saken.

1 timme sedan. Publicerat av Socialdemokraterna i Vilhelmina i kategorin Fria tankar.
Per Sjölander, partipolitiskt obunden, Vilhelmina, påstår i en debattartikel i VK den 3 augusti att den politiska ledningen i Vilhelmina bär huvudansvaret för den negativa utvecklingen i kommunen och är kritisk till dess oförmåga att hantera komplexa samhällsproblem, ett konserverande värdesystem och en god portion självtillräcklighet.
Han går också till hårt angrepp mot kommunens personal och de personer som på olika sätt valt att vara delaktiga i det politiska livet.
Vad Sjölander grundar sin analys på framgår inte av artikeln och några konkreta förslag som syftar till att skapa bättre förutsättningar, framförs inte.
Det framgår inte heller vilka han räknar till kommunledningen, men oavsett om vi räknas dit, till ängsliga despoter som sett till att omge oss med lojala nickedockor, eller till gruppen ja-sägande statister som nöjer oss med ryggdunkningar och en utbredd och oifrågasatt nepotism, så är hans påståenden både kränkande och oförskämt.
I en demokrati har alla rätt att framföra sina åsikter, men kommuner styrs av politiker och politiska beslut vilka alla har att följa.
Socialdemokraterna i Vilhelmina är ett parti med många lokala föreningar, med mer än trehundra medlemmar och en ordning där alla viktiga beslut avgörs i ett brett representerat möte, öppet för alla medlemmar.
Att påstå att alla förutom kommunledningen är nickedockor och ja-sägare är att förnedra och förminska både kvinnor och män som engagerar sig politiskt och säger mer om hans människosyn än om oss socialdemokrater.
Sjölanders omdömen om kommunens tjänstemän, vilka mest tycks betraktas som lakejer till toppstyrande politiker, visar på ett förakt för kunniga, initierade och självständigt tänkande tjänstemän och anställda i kommunen, eftersom de nytänkande och handlingskraftiga, enligt Sjölander, har lämnat kommunen.
För att inte tala om föraktet för de som av Vilhelminaborna valts att inneha det främsta politiska ämbetet i kommunen – kommunfullmäktiges ledamöter.
Av Sjölanders resonemang tycks dessa personer inte ha något med kommunala beslut att göra eller ha något ansvar för kommunens utveckling.
Vi för en öppen diskussion på våra gruppmöten och tar gemensamma beslut om hur vis ska gå vidare.
Vi tror på en framtid för Vilhelmina, dess medborgare och företagare och tvärtemot vad Sjölander antyder, så försöker vi som styrande majoritet att ta tillvara alla synpunkter och idéer som oppositionen m fl ger uttryck för.
Samarbetet i styrelsen och nämnderna är mycket gott och de allra flesta beslut som tas, bygger på samsyn och samförstånd, fattade i total enighet.
 
Annika Wibrell, socialnämndens ordförande
Viveka abramsson, utbildningsnämndens ordförande
Lillemor Jonsson, miljö- och byggnadsnämndens ordförande

 

Ruggugglan instämmer med föregående talare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.