Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

På tal om arbetslöshet….

… skriver Maria Kristoffersson, (C), i en svarskommentar till mig igår, att arbetslösheten står stilla, i jämförelse med samma tid som ifjol…Allt enligt SCBs siffror påstår hon…
 
 
Idag kan man läsa följande kommentar på FB av den nytillträdde LO-ordföranden
 
 

Det går inte att förstå regeringens totala passivitet när det gäller massarbetslösheten! SCB:s (AKU) för juli är inget annant än katastrofsiffror. 465 000 arbetslösa, eller 8,8%, det är ju en julisiffra, men också jämfört med juli 2011 är det en uppgång med 48 000 arbetslösa på ett år. 48 000 fler arbetslösapå bara ett år och regeringen gör absolut ingenting – detta är inget annat än en katastrof!

 

 

Hmmm…. "Någon" tolkar SCBs siffror som fan tolkar bibeln , tror jag…. och det är inte Karl-Petter Thorwaldsson.

Det är min tolkning sett utifrån andra bloggar och media som jag har ägnat mig åt att scanna under de närmaste dagarna…

 

2 kommentarer

  1. fd sosse

    Ingen av er har helt rätt. För befolkningen har ju ökat med 31 000 att ta hänsyn till. Visserligen en del kommuner som ökat med nyfödda, men hur sorteras anhöringinvandring, flyktingar? Själv förväntar jag mig inte att som nyanländ från ett flykingläger i Somalia att desssa unga vuxna, som dessutom är analfabeter ska få ett jobb direkt, med det kanske du och Karl-Petter gör? Ja, du kanske har helt rätt, att det inte finns svenskar som jobbar kanske inte gör något, men nyanlända traumatiserade flyktingar ska göra det? Sen har du fel, regeringen satsar ytterligare miljoner på öka forskningsanslag, och därmed arbete för forskare. Jag är fd vpk:are och erkänner gärna att jag störs över stora multinationella företag hela tiden flyttar vidare till nästa låglöne land, men då handlar det om det Trotskij predrikade ”en universiell revolution”. Det har vi inte. Vi har aldrig haft en. Framtiden ligger i att Sverige kan leverara forskningstjänster, kanske inte tillverkning. Sen vad gäller sista tidens skriverier om V-ma, så tänker jag inte som umebo varken ta parti för det ena eller det andra- jag ser det som en intern kommunal angelägenhet. Dock håller jag med Nordebo om att det nog behövs självransakan från samtliga inblandade. Till sist Kristina- jo, jag saknar fortfarande dina egna ideér- ta ut svängen! Att kopiera, vidarebefordra vad andra säger är ok en tid, men ju mer tiden går utan dina egna tankar så tappar din blogg lite kredit. Jag vet att du skrivit att på era möten går diskussionen hög, men säg ngt eget! Om det beror på bristande självförtroende så……över vinn det.

  2. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2012-08-15 21:43)
    Det där med statistik är en komplex grej… siffror som man kan vända och vrida hur man vill… och jag utger mig inte alls för att vara nån fena på hur man läser ut sånt, men jag raagerar när jag läser andras tolkningar och det blir så stor skillnad på vad man kommer fram till. … och eftersom mitt hjärta är rött som blod så väljer jag att i ens ammanfattning av mina röda kamraters tolkningar sätta dem framför andras. Nu är det inte bara karlpetters korta fb inlägg jag har läst utan åtskilligt flera inlägg av olika slag… bloggar debattartiklar mm.

    Ang den senaste tidens debatt om Vilhelminapolitiken- Jag säger det återigen… det är INTE så att vi inte tar till oss av den kritik som kommer upp. Vi diskuterar ganska frekvent på våra möten sånt som kommit fram till våra öron den senaste tiden. man behöver bara säga -” det här vill jag prata om ! -och vad gör vi åt det? Då tar vi en pratstund om det aktuella ämnet.

    Våra antagonister som konstant påstår att det skulle råda nån slags ” håll käften och gör som vi säger mentalitet”( jag kallar dom ”antagonister”, för dom som är våra ”kritiker” har en helt annan slags kritik, nämligen den som rör vår politik) drar sig inte ens för att skriva ut rena lögner och påhopp som inte hör hemma nånstans. Ett gott exempel på detta kan man läsa i en kommentar som Maria K har läppt iegom idag. Maria som har listat en lång rad med regler för hennes blogg, tyckte det var helt ok att släppa iegnom den dyngan.
    Bloggen heter Offentlighet och Etik http://blogg.vk.se/maria-kristoffersson-vilhelmina/2012/08/14/offentlighet-och-etik-912103/#kommentarer

    Sen angående ditt råd att ta ut svängarna med egna ord, så förstår jag inte riktgt vad du menar. Jag tar till mig dina ord… men samtidigt så nog tycker jag att jag gör det … också… och mina svar i kommentarer är definitivt mina egna ord .
    Du kanske måste läsa mera ingående nästa gång! ;)))
    Ha en bra kväll !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.