Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Flyttlass hit och dit…

… Nu när skolorna börjar så går flyttlassen härsan och tvärsan över snart sagt hela Sverige… Vissa har  det så väl förspänt att man har en bostad att komma till  när man ska börja sin nya utbildning. Det är inte alla förunnat. Det har man läst mycket om de senaste dagarna. Av Alliansens löfte om att bygga mera blev lite och intet. Det slår hårt mot våra ungdomar som idagarna behöver tak över huvudet på sina studieorter. Som bot för detta vill Alliansen skära ner på utbildningsplatser… I en tid när ungdomsarbetslösheten är som värst och ansökningarna till skolorna är fler än nånsin(???)  Alliansen i ett nöskal !

Min yngste son, hårdrockaren, och hans flickvän hör till de lyckliga som har lyckats få sig en bostad och idag har vi kört en lass med sonens grejjer till Umeå. Flickvännen flyttade in redan i början på sommaren och har jobbat i Umeå i sommar.

… och på hemvägen åkte vi förbi Dorotea och kollade in bord och stolar som jag lagt bud på. Störtfint var det så det blev affär utan knussel… Ett teakbord med 8 stolar från tidigt 60-tal… Behövs lite tvagning och behandling sen kommer det att bli superdupersnyggt… Jag är så glad över detta…

Maken tyckte att vi skulle köpa en "grävmaskin" istället, när jag förde frågan på tal. Det var väl det första han kom i fråga om saker som vi inte behöver. Som ni förstår så tyckte han från början att det var en onödig handel. Men jag stod på mig, vi åkte och tittade och när han fick se möblerna så hade han heller inga som helst problem med att bära ut det på släpvagnen… Han kunde se min vision av förnyat kök inför det kommande höstmörkret…. Ja som sagt …Maken nöjd ! Ruggugglan nöjd! Jättenöjd! jag måste få säga det! Då och då får jag infall som är helt enkelt rent lyckade !

I morgon bär det av till Dikanäs. Dags för höstupptakt i vårt politiska arbete med flera viktiga punkter på dagordningen… Att vi sen ska få äta surströmming blir lite som "the icing on the cake" Det ska bli riktigt kul att dra igång aktiviteterna igen efter ett långt och skönt sommarlov… Börjar faktiskt utveckla lite abstinens, så det är nog på tiden nu…Förra helgens mycket trevliga möte i Rörström gav mersmak… big time !!!

Söndag  blir en dag i S. Tresund. Farfar har sålt sitt hus och nu ska 40 års samlande rensas ut … Maken, sönerna och makens syskon samlas redan i morgon men jag har begärt och beviljats dispens till politikens fördel… (Jag är ju iallafall inte till så stor hjälp ifrågan om att bära och lyfta) Men på söndag ska jag med liv och lust stå ivägen , trampa någon på tårna och bara allmänt glädja omgivningen med min  sprudlande person.

Ett litet visdomsord tänkte jag strö omkring mig också denna dag, bara för att jag känner mig så glad …Kommer här:>>>>

 Hej på en stund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.