Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Vit Jul

… Någon kanske tycker att jag är tidigt ute, men det står inte länge på förän vi har julen för dörren och kan man ägna månader till att tänka på mat som ska lagas och fixas och vilka julklappar man ska köpa , så tycker jag att man kan ägna en tanke på barnen. Alla dom som far väldigt illa vid sådana här högtider.

Jag har tagit ställning för en VIT JUL!!! Gör det du också !!!!

Det här är vit jul

Många barn känner oro inför julen. Inte för att tomten ska ge fel julklappar, utan för att han vinglar så konstigt.

Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. När mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap.

 

 

Vi vill göra skillnad – vill du?

Vi vill få fler vuxna att avstå alkohol under julhelgen och genomför även en rad alkoholfria aktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet.

 

Ställningstagande

Ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Om du kan lova att avstå alkohol över 2,25% under julafton, juldagen och annandagen räknas det som ett ställningstagande. Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som förtjänar en Vit Jul. Ta ställning du med,

klicka här!!

 

 

http://www.vitjul.se/

 

4 kommentarer

  1. Andreas Westin

    Hej!
    Vill bara säga att jag tycker det är bra att Du länkar detta! Precis som det beskrivs så far väldigt många barn illa i alkoholens fotspår.

    Skulle f.ö vara intressant att veta hur Sverige som nation skulle påverkas om hela landet var totalt torrlagt en månad.
    Hur skulle det påverka antalet fall av misshandel, våldtäkter, trycket på akutsjukvården, trafikolyckor, våld inom familjen etc. Jag tror att vi skulle se en enorm skillnad, eller vad tror Du?

    Hälsningar,
    Andreas

  2. Edor Abrahamsson

    Om vill folk ska vara återhållsamma i det avseende du nämner då bli det ju lite tokigt med vad den här regeringen vill att folk ska göra mera av. Gå på krogen, festa om lite och få sig en bit mat. Det är ju tidens melodi för den nya överklasse, medelklassen. Grattis till den sänkta restaurangmomsen säger jag bara!

  3. Kristina Norman

    Svar till Edor Abrahamsson (2012-09-07 17:26)
    Hej Edor!

    Folk kan väl gå på restaurang hela resten av året och äta och dricka vad dom vill.
    Men …. Just julhelgen (3 dagar)kan man väl försöka vara restriktiv med alkohol för barnens skull… Det är ju barnens högtid och dom får ju inte dricka , så då behöver inte vuxna gör det heller… och det finns många alkoholfria alternativ att välja mellan. Själv är jag barnsligt förtjust i Julmust… Det är den enda dryck som jag drickaer på jul… förutom vatten och kaffe … 🙂

    Roligt att du tittar in på min blogg. Välkommen åter !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.