Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Kommentarer på Tyck till

 

Jag börjar återigen med att säga tack för epitetet " framstående S-are". Det lät väldigt fint tycker jag.

Att mitt korta inpass om healing och FengShui skulle bli ett sånt rabalder hade man väl inte kunnat gissa sig till. Jag ser inte alternativa behandlingsmetoder som nått sämre alternativ än vanlig traditionell sjukvård. Funkar det så är det väl helt ok. Det är ju inte alltid den traditionella sjukvården vet vad dom ska göra med en och behandlingar man får där funkar inte heller alltid… Man får prova sig fram helt enkelt. Om man inte har varit multisjuk så kan man förstås ändå ha åsikter om detta, men jag kan inte säga att jag skulle ta dom på speciellt mycket allvar… Vissa saker måste man ha upplevt för att kunna ha insikt om … så är det bara !

Att någon överhuvudtaget orkar reta upp sig på vad jag gör på en måndagsmorgon är i sig rätt fascinerande. Men kanske det är nått man får ta när man som jag blandar friskt i personliga och politiska inlägg…Man kanske inte förstår att jag är en människa först och främst, även om jag skriver mycket om politik.

Samtidigt så vill jag också tacka dom som faktiskt uttrycker sin åsikt, att även jag i ett demokratiskt land har rätt att göra, skriva och tänka vad jag vill.  I ljuset av de berättelser som våra nyss hemkomna Etiopiensvenskar, Martin Schibbye och Johan Persson, hade med sig, får man väl säga att det är ingenting annat än ett litet mirakel att vi här i Sverige har kommit så pass långt ändå. Det är något som vi verkligen måste värna om.

Någon tycker att jag ska ägna mig mera åt att lära mig vad demokrati är istället för att gå på healing och sånt. Jag tycker det verkar som om den personen själv behöver läsa på i ämnet. Jag går och har gått på kurser, både i demokrati och annat, så fort jag har möjlighet. Mer än gärna dessutom.

"En politiker ska alltid granskas och ifrågasättas",  skriver man … Alldeles riktigt ! Men betyder det att om man är fritidspolitiker, som jag är,  så får man inte skriva om någonting annat än politik ??? 

Stopp och belägg!

I min blogg skriver jag om både personliga och politiska topics, allt eftersom det faller mig in. Det har utvecklat sig till att den övervägande delen  av mina texter handlar om politik av den enkla anledningen att  mitt intresse för politik och den glädje som jag känner för det gebitet är betydande.

I övrigt kan jag  berätta, igen, att jag är en öppen person. Därför är jag också relativt öppen om vissa saker på det personliga planet. Det finns förstås saker som är privata även för mig och det skriver jag inte om.  Ofta innehåller mina bloggar en stor portion självironi och humor. Om jag inte skulle skriva precis som jag gör, blandat och precis det som kommer ur mitt hjärta för stunden,  så skulle det inte vara jag och då kunde jag lika gärna lägga ner bloggandet…. Det kommer inte att ske för det är alldeles för roligt !!!

Visst förstår jag att detta, tillsammans med att jag inte sticker under stolen med min åsikter i politiken, kan trigga vissa personer till att göra sina försök till att förlöjliga och nedvärdera mig.  Det är i och för sig tråkigt som fan, men ….Nu ser jag det mera som ett resultat av den personens/ personernas egna misslyckanden den som blir mest lidande är dom själva. Tänk bara att gå omkring med en sån massa negativa tankar  och ilska … Det måste vara tungt!

Sen vill jag bara påpeka, för den som tyckte att vi förföljde Maria Kristoffersson stup i kvarten( nu refererar jag forfarande till konversationen som hållits på Tyck till ), att det är skillnad på att kommentera en politisk åsikt eller text och att kritisera en person för vad man gör privat.

Stor skillnad!

Än så länge har inte Maria behövt ta emot kritik för något som hon gör som privatperson av någon av oss socialdemokrater. Däremot tycker vi en himla massa saker om hennes politiska uttalanden… DET är vår fulla rätt och vår förbannade plikt. Det är däremot inte förföljelse som någon ville ha det till .

Jag har fått ta emot åsikter om mitt utseende, storlek och mycket annat under en hel del år vid det här laget, så jag vågar påstå att jag vet vad skillnaden är.

Ja förresten… Jag vet inte heller om Feng Shui gör mig till nån bättre politiker,… -"Knappast!", skulle jag nog bli tvungen att säga, men det kanske hjälper mig att hålla bättre ordning i mitt hem … Det vore inte fy skam !

 

Jag kryper nog ner i min binge och solar mig glansen, som varande en "Framstående S-politiker  i ledande ställning" … 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.