Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Det börjar likna…

… där folk bor hemma hos ruggugglan nu efter flytten… Mina älskade böcker har funnit sin plats i bokhyllorna, gardiner och blommor i fönstren, kläderna hänger i garderoben och porslinet står i skåpen. Kvar att göra är att montera in diskmaskinen och spika upp tavlorna på väggarna i stort sett… Det börjar kännas riktigt trivsamt.  Dags att sätta igång och bo in sig ! :)))

Idag har vi storhandlat också … såna där bra att ha saker som tex  micro och dammsugare, som gick i arv när sönerna flyttade.  Dammsugaren har 13 meter sladd… helt underbart att inte behöva byta kontakt hela tiden !  Den här sladden räcker runt halva lägenheten… 🙂

…och som städtanterna i  det engelska programmet "How clean is your house" tipsar om, så har jag nu droppat doftolja på en bommullspad och stoppat in i dammasugarpåsen så nu doftar det äpple när man dammsuger … Ljuvligt!  Nästa påse kanske får dofta lavendel.

På tal om Lavendel så åkte plantan som jag plockade in från balkongen i soporna idag… Maken till skräpig sak får man leta efter .. att försöka överleva den över vintern känns inte värt mödan helt enkelt… så den åkte ut. En kaktus som jag envistats med att behålla i flera år har också gått hädan idag. Nog för att den är vacker ( jag gillar verkligen kaktusar) men fy så stickig den är. En sån där som man får stickor av att TÄNKA på bara… Nää,… Ut med den också…Resten av blommorna skulle behöva ny jord allihopa med nu får dom klara sig med vattning tills omplanteringstiden kommer .. Men jag kanske ska inhandla ett par nya fräscha blommor. Det är ju ett tag sen !

En ny TV med lite tillbehör, kom med postbilen i dag också. (Den gamla TVn gick också i "arv" ). Vi bestämde oss för att skämma bort oss, jag och maken, så det blev en 50-tummare med surroundsystem och det ska bli riktigt roligt att titta på mina favvoprogram från AnimalPlanet och Discovery framöver.  och vi konstaterade nu när vi packade flyttlådor att vi har ett berg med filmer som vi inte ens har hunnit titta på, så det får bli många filmkvällar ihöst, när kylan och mörkret  rullar in. Nu jobbar maken i eftermiddag, så jag får vänta tills ikväll innan den kan kopplas in. Den ska ju sitta på väggen med ett sånt där ledbart stativ och den är liiite för tung för att jag ska grejja det själv. (crap!)

Ett nytt strykjärn har jag också införskaffat idag. Så om jag nu kommer med skrynkliga kläder så kan jag inte längre skylla på att mitt styrkjärn är värdelöst, Då  är det ren och skär latmask! :)))

I morgon bär vägen åstad till Ö-vik och bowling står på agendan. Tävlingen pågår hela dagen med finalspel inräknat så jag får ta med mig ett stoooort garnnystan som räcker hela dagen… Håll tummarna för maken i morgon alltså… Det gäller ÄRAN i första hand, men också en ansenlig shoppingpeng… till mig.  

Kyckling och ris till middag och Ruggugglan är glad att det är helg igen alldeles snart.

Ha det gott !

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.