Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Bio

Igårkväll gick vi på bio , jag o maken. Liksom många andra Vilhelminabor. Bior salongen var i det närmaste fullsatt och spänningen inför filmen Hypnotisören, som var filmen i fråga, var enorm. Skojfriska kommentarer som :

– Tror du vi blir hypnotiserade nu ? hördes i kön in till  salongen.

Ja… visste var det en sevärd film. Det var det. Och bitvis var det så spännande så jag kröp ihop i min stol och höll andan… Men jag gick ändå hem med en känsla av besvikelse.  Jag har inte läst boken ännu så jag hade inga förväntningar mer det dom som mediabetyg som talats om. Dom som hade läst boken innan var enormt besvikna. Så jag tycker nog att filmen har hosats upp i överkant. Nu står mitt hopp till boken som sägs vara obeskrivligt bra. Hoppas att jag inte blir besviken även där…

Men har man inga förväntningar alls så var det en bra film. Inte jättebäst, men bra.

I övrigt kämpar jag på med min bedrövliga lekamens reaktion på snö, kyla  och gråväder och det faktum att flytten har tagit det bästa ur mig och ruggugglan har tagit gestalt av en urvriden trasa. Ett tecken på att det har varit en del ståhej i övermåttan runt omkring mig, är helkonstiga drömmar om flyttar till de mest underliga ställen, med ännu underligare möten med människor i alla möjliga konstellationer.  Skulle behöva sova en stund till men vem kan sova när man vaknar av chocken att finna att man av någon anledning håller på att flytta in i en lägenhet som sägs ska vara en 4a på Larco men som visar sig vara en bautastor takvåning med en labyrint av rum, skrymslen och vrår med gigantisk balkong/ uteträdgård med … utedass, och att jag plötsligt ska betala 12 miljoner , plus lika mycket till för möbler och grejjer som lämnats kvar av den förra ägaren…  Snygg våning med högt i tak som hemma på ranchen, visserligen , men när man går vilse… redan i hallen!… Hmmm….

Det blir en soffdag idag, med filt, raggartuber och varmt välsmakande te och en spännande bok och sällskapet och värmen från mina kissar.  Men till att börja med så stjälper jag i mig en panna kaffe nu på morgonen.

Go morron vänner !

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.